Sibiu: Judecătorii au amânat toate procesele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Judecătorii au amânat toate procesele
Sibiu: Judecătorii au amânat toate procesele

Toate procesele programate miercuri, exceptând urgenţele privind prelungirea arestărilor sau cererile de eliberare şi cele de plasament a minorilor au fost amânate de judecătorii sibieni. O zi plină în alte împrejurări, miercurea aceasta, vânzoleala de la Tribunal a dispărut repede, din cauza protestului magistraţilor.

Judecătorii sibieni au hotărât ca de azi să nu mai judece decât urgenţele. Cei 29 de magistraţi prezenţi la şedinţa de marţi dupa amiază protestează împotriva coeficientiilor de ierarhizare prevăzuti în proiectului legii unitare de salarizare pentru judecatori faţă de celelalte puteri din stat dar şi faţă de neachitarea unor drepturi salariale câştigate în instanţe. Din luna iulie, judecătorii nu mai primesc sportul de 50% pentru risc şi solicitare neuropsihică.

Prin noua grilă de salarizare se ajunge, potrivit judecătorilor la situaţii aberante în care un judecîtor câştigă într-o lună, cât un avocat întrun proces dar are in schimb pe masă peste 60 de cauze într-o şedinţă, faţă de maxim 25, cât ar fi normal pentru un act de justiţei de calitate. În plus judecătorii cer un buget administrat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi nu de Minister, recum şi virarea taxelor de timbru către bugetul instanţelor de judecată şi nu la bugetele locale, cum a fost modificat codul fiscal.

Exceptând cauzele ce ţin de măsurra de arestare sau eliberare în cazul dosarelor penale, cele privind plasamentul minorilor, şi  suspendarea actelor administrative, toate procesele au fost azi amânate, iar protestul va continua pe o perioad[ nedeterminată.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite