Judecătoria Agnita pune lacătul pe uşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătoria Agnita
Judecătoria Agnita

27.000 de locuitori de pe Valea Hârtibaciului, din localităţile arondate Judecătoriei Agnita, riscă să îşi piardă dreptul la justiţie.

CITIŢI ŞI:


Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu reţiunt de DNA


Consiliul Superior al Magistraturii a decis să desfiinţeze instanţele care nu îşi pot justifica activitatea. Judecătoria Agnita are cele mai puţine dosare înregistrate, dintre toate instanţele sibiene. 


Primarul Marius Curcean susţine că, dacă localităţile de pe Valea Hârtibaciului vor fi arondate altor instanţe, oamenii vor renunţa la drepturile lor. „Alte instanţe sunt la circa 70-80 de kilometri de Mediaş, 80-100 de Sibiu şi cam tot atât până la Avrig. Nu există mijloace de transport în comun. În consecinţă, oamenii nu au posibilitatea fizică de a se deplasa, deci se limitează grav accesul la actul de justiţie, pentru cei peste 27.000 de locuitori din zonă“, spune Marius Curcean.  „Pentru oameni, cred că activitatea instanţei trebuie să continue, dar suntem instanţa cu cel mai mic număr de dosare şi lucrurile nu le hotărâm noi“, spune Simona Radu, judecător la instanţa Agnita.


Doar 564 de dosare
Anul acesta,a au fost înregistrate, pe rolul instanţei agnitene, 564 de dosare, în timp ce la Avrig au fost 1.132, la Mediaş, 4.130, iar la Judecătoria Sibiu, 14.893. Consiliul Superior al Magistraturii trebuie să propună soluţii pentru la personalul din aceste unităţi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite