Job de sărbători: Moș Crăciun, Crăciuniță și Spiriduș

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emilia, Mihai si Alma si-au comandat tinutele de pe Internet
Emilia, Mihai si Alma si-au comandat tinutele de pe Internet

Trei tineri din Sibiu s-au gândit că pot profita „altfel” de perioada sărbătorilor de iarnă. Mihai Gancea, un proaspăt absolvent de teatru, împreună cu Alma Meriacre și Emilia Pop, ambele studente, s-au gândit că pot face un ban în plus cu un job sezonier care le place. Cei trei se ”închiriază” pe post de Moș Crăciun, Crăciuniță și Spiriduș, şi le oferă doritorilor, pe lângă deja clasicul împărțit al cadou

Ideea îi aparţine lui Mihai, care are deja vechime în “meserie”, fiind în al cincilea an în care îmbracă ţinuta de Moş Crăciun. Crăciuniţa Alma Meriacre, studentă în anul II la Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, este la prima experienţă de acest gen, şi este foarte încântată de idée. “Sunt foarte entuziasmată şi sunt curioasă ce o să iasă. Pentru mine, ca şi studentă, venind şi din Republica Moldova, este şi o modalitate foarte bună de a câştiga nişte bani”, spune Alma. Şi spiriduşul Emilia Pop, studentă în ultimul an la Administraţie Publică, experimenează pentru prima dată un astfel de job. “Pentru mine e ceva nou, dar în acelaşi timp ceva frumos şi o modalitate de a-mi ocupa timpul liber. Dacă pe lângă asta ies şi nişte bani, este perfect”, spune Emilia.

Oferte pentru personae fizice, firme şi grădiniţe

Cei trei îşi oferă serviciile atât firmelor cât şi persoanelor fizice, un alt segment de posibili clienţi fiind cel al grădiniţelor. Pentru personae fizice, vizita moşului la domiciliu costă 100 de lei. Dacă acesta este însoţit şi de Crăciuniţă preţul creşte la 150 de lei, iar pentru a-i avea acasă pe Moş Crăciun, Crăciuniţă şi Spiriduş doritorii trebuie să scoată din buzunar 200 de lei. Pentru firme preţurile sunt ceva mai mari, respectiv 150 de lei doar pentru Moş Crăciun, 200 pentru acesta şi Crăciuniţă şi 250 de lei pentru întreaga echipă. Pentru spectacolele susţinute în grădiniţe, fiecare copil trebuie să cumpere un bilet care costă 7 lei.

Se promovează pe facebook

Cei trei prieteni îşi promovează oferta pe diferite site-uri cu anunţuri, dar şi pe reţeaua facebook. De asemenea, Mihai şi Alma pot fi găsiţi şi la târgul de Crăciun din Piaţa Mare, unde fac poze cu copiii şi distribuie pliante prin care îşi promovează mica afacere. Cei trei spun că nu se aşteaptă la câştiguri foarte mari, dar orice bani sunt bineveniţi, mai ales că fac asta în primul rând din plăcere. “Nu sperăm la sume fabuloase, şi dacă reuşim să strângem un salariu din asta este super ok”, spune Mihai.

Şi tocmai pentru că au ales să îmbrace costumele în primul rând din plăcere şi din dragoste faţă de copii, cei trei spun că în seara de Ajun se vor afla la un centru de plasament din oraş unde le vor oferi un spectacol copiilor şi le vor împărţi cadouri, lucru pe care de altfel Mihai l-a făcut şi în anii trecuţi.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite