Sibiu: Jandarmi la europarlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 200 de jandarmi vor asigura paza secţiilor de votare, precum şi măsurile de ordine şi siguranţă publică în zona acestora.

Pentru alegerile în Parlamentul European, Jandarmeria Sibiană, cu sprijinul Grupării de Jandarmi Mobile Braşov, va asigura paza Biroului Electoral Judeţean Sibiu şi a 75 secţii de votare, dintre care 64 secţii în mun. Sibiu, 4 în mun. Mediaş, 3 în oraşul Sălişte, 2 secţii în oraşul Avrig, o secţie în oraşul Agnita, o secţie de votare în Păltiniş. Jandarmii vor acţiona pentru prevenirea producerii incidentelor de orice natură care ar putea periclita desfăşurarea în condiţii de siguranţă a dreptului la vot.

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu s-au constitut grupe operative de intervenţie pregătite să acţioneze în cazul producerii unor incidente care pot tulbura ordinea publică şi buna desfăşurare a alegerilor europarlamentare, la sesizări ori solicitări din partea cetăţenilor. Conform Legii nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificările şi completările ulterioare, Jandarmeria Română a primit competenţe legale similare Poliţiei Române, în domeniul constatării faptelor de natură contravenţională.
 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite