Jaf în numele Primăriei Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sub pretextul că sunt fie angajaţi ai Primăriei Municipilui Sibiu şi încasează impozitul pentru următorii ani, fie că efectuează activităţi de deratizare, mai mulţi infractori s-au ales cu sume de bani frumuşele.

CITIŢI ŞI:

Trimişi în judecată pentru înşelăciuni de peste un milion de euro


Două sibience vârstnice au rămas fără apoape 2000 de lei după ce au primit vizita infractorilor.

 „Persoanelor vârstnice le-au fost solicitaţi bani pentru impozit sau cuponul de pensie pentru acordarea unei reduceri de preţ “, spune Luciana Balteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Femeilor le-au fost solicitaţi bani pentru impozit sau cuponul de pensie pentru acordarea unei reduceri de preţ, scopul fiind acela de a observa unde victimele îşi păstrează banii.

Infractorii acţionează în grup şi, în timp ce una dintre persoane discută cu proprietarul, altul ia banii şi fuge. Până acum două sibience s-au plâns la poliţie că au rămas fără o mie, respectiv 800 de lei. Poliţia a demarat o anchetă.

Reprezentanţii Primăriei Sibiu susţin că angajaţii lor merg foarte rar pe teren. „Există cazuri excepţionale, acelea de executare silită, în care inspectorii Direcţiei Fiscale se deplasează pe teren. Aceştia au asupra lor un chitanţier cu ştampila Consiliului Local şi se legitimează de fiecare dată“, spune Mirela Gligore, din cadrul Biroului de Presă al Primăriei Sibiu.

În vederea prevenirii producerii unor noi victime ale acestor infractori, poliţiştii sibieni le recomandă persoanelor vârstice să nu permită accesul unor astfel de persoane în imobile. Chiar dacă deţin asupra lor legitimaţii, acestea sunt false, scopul acestora este unul foarte precis, furtul unor sume de bani sau chiar bunuri din imobile.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite