Iordan-Remus Oşan: „Sportul este mult mai mult decât o pasiune“(PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

redă educaţie fizică militară la Centrul de Instruire pentru Comunicaţii şi Informatică „Decebal“ şi a reuşit, de-a lungul timpului să obţină peste 100 de medalii şi diplome la competiţiile sportive.

CITIŢI ŞI

Alexandra Dragomir este singura elevă din Sibiu care a luat zece la Bac

Remus Oşan este  un om spontan şi perseverent, cu o voinţă fermă de a atinge perfecţiunea. Practică sportul de la şase ani şi a reuşit, prin multă muncă, să îl îmbine cu dorinţa pe care a avut-o de mic copil: aceea de a deveni militar de carieră. „ Încă din anii copilăriei visam să devin militar, pentru a continua tradiţia din familie. Tatăl meu a fost maistru militar principal la Unitatea de Aviaţie şi asta m-a determinat şi pe mine să mă axez pe această latură“, spune sibianul.

Militar desăvârşit
Şi-a început cariera militară în 1991, la Unitatea de Paraşutişti din Mediaş, obţinând în acelaşi an brevetul de paraşutist militar şi devenind ulterior cercetaş-paraşutist.  „Acest lucru a însemnat extrem de mult pentru mine, era un vis împlinit“,spune Remus Oşan. Zece ani mai târziu însă, în urma reorganizării unităţii de la Mediaş, acesta a fost repartizat la Centrul de Instruire pentru Comunicaţii şi Informatică „Decebal“ din Sibiu, în urma unui curs de subofiţeri.  În cei nouă ani care au trecut de când este aici, sibianul a fost, pe rând, şef de autostaţie, şeful centrului mobil, iar în prezent predă educaţia fizică militară.

Sute de premii
În afară de faptul că este un bun profesor, Remus Oşan este însă şi un foarte bun sportiv. Spune că joacă cu plăcere tenis, handbal volei, fotbal, înot sau şah, dar mai presus de toate  este pasionat de karate, fiind instructor 2 DAN. A participat, de-a lungul timpului, la diverse întreceri sportive, atât în cadrul armatei, cât în individual şi a reuşit să obţină peste 100 de diplome şi medalii, extrem de importante. „Locul I la karate, la Etapa Finală pe Ministerul Apărării Naţionale sau cel de la competiţia organizată de Federaţia Română de Karate Modern sunt doar două dintre premiile pe care le păstrez cu mare drag. Toate competiţiile  la care am participat cu lotul de la armată sau individual au fost la fel de importante şi am participat cu plăcere“, a completat sportivul, care speră ca anul acesta să obţină şi cel de-al treilea DAN, în urma unui examen pe care urmează să îl susţină la toamnă.

A pus bazele unei asociaţii sportive
Extrem de pasionat de ceea ce face, Remuş Oşan a reuşit de curând, împreună cu câţiva colegi, să pună şi bazele unei asociaţii sportive, prin care promovează responsabilitatea faţă de propria sănătate şi deyvoltare fizică, dorinţa de autoperfecţionare şi tenacitate în atingerea obiectivelor prestabilite, după cum el însuşi afirmă. „ Aş vrea să le mulţumesc tuturor colegilor fondatori ai asociaţiei , domnului Cristian Macaveiu, juristul unităţii, comenzii unităţii Lt.col.Mihai Ilie şi în special domnului comandant  Col.dr. Dorin Chirca, pentru înţelegerea şi sprijinul acordat în realizarea acestui proiect“, spune Remus Oşan.  Cât despre planuri de viitor, sibianul spune că îşi doreşte să ducă la îndeplinire toate sarcinile de serviciu care îi revin şi să reuşească să atragă cât mai mulţi membri în asociaţia nou înfiinţată.

Ce-i place
Remus Oaşn se declară un mare gurmand. Îi plac aproape toate felurile de mâncare şi spune că îi place să mânănce cât mai bine. Pescuitul şi cititul sunt alte două plăceri ale sale. În plus, sibianul scrie şi la o revistă de specialitate, pe teme sportive, iar asta îi place foarte mult.
Ce nu-i place
„ Minciuna, trădarea şi lipsa de caracter sunt lucrurile care nu îmi plac“, spune Remus Oşan.

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite