Iohannis le spune sibienilor să îşi ia pantaloni lungi ca să nu fie muşcaţi de căpuşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de sibieni au ajuns la Spitalul Judeţean cu muşcături de căpuşe în ultimele două luni şi jumătate. Primarul spune să ne luăm pantaloni lungi când mergem în parc şi să ne ferim de câinii vagabonzi. Ultima dezinsecţie de amploare a avut loc însă acum 5 ani la Sibiu.

CITIŢI ŞI:

Avalanşă de sibieni muşcaţi de căpuşe,la Urgenţă

Record de sibieni muşcaţi de căpuşe, la Urgenţă

Sibienii muşcaţi de căpuşe au luat cu asalt Urgenţa

Mulţi sibieni au simţit pe pielea lor în ultima vreme cum o simplă plimbare prin parc se transformă în una de coşmar şi în multe situaţii şi cu o vizită la Urgenţă la Spitalul Judeţean. Cei de la Primărie spun că situaţia îi preocupă şi că au avut chiar şi o întrevedere cu cei de la Direcţia Pentru Sănătate Publică, pe această chestiune. În ultimele două luni şi jumătate, la Unitatea Primiri Urgenţe au ajuns 343 de persoane cu plăgi muşcate de căpuşe, cu reacţii alergice locale. „Acestea au primit tratament de specialitate şi nu au necesitat internare”, spune Raluca Puşcă, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Primarul Klaus Iohannis a făcut însă o declaraţie surprinzătoare legată de această situaţie.

Edilul şef spune că este o eroare dacă sibienii se gândesc că problema se poate rezolva exclusiv prin stropirea parcurilor. „Vegetaţia trebuie să fie tunsă scurt şi ar trebui să dispară câinii vagabonzi ca să nu mai avem căpuşe. Aceste măsuri sunt în atenţia noastră şi la fel şi aplicarea unor soluţii chimice. Îi sfătuim pe sibieni ca atunci când merg la plimbare prin parcuri să se îmbrace adecvat. Adică să nu mai meargă în pantaloni scurţi ci în pantaloni lungi şi să evite zonele unde sunt câini vagabonzi” a spus senin primarul Sibiului.

Dezinsecţie acum cinci ani
Adevărul de Seară a solicitat oficial o situaţie a dezinsecţiilor efectuate în parcurile şi zonele verzi din oraş, împotriva căpuşelor, iar aceasta nu este deloc una care să îi bucure pe sibieni. „Ultima dezinsecţie de mare amploare a avut loc în anul 2006 şi a costat 133.068 , plus TVA.

O dezinsecţie de mai mică amploare a fost făcută şi în anul 2007, valoarea acestui contract fiind de aproximativ 10.000 de euro. Dezinsecţiile au fost făcute în parcurile şi zonele verzi din Sibiu”, a explicat Daniela Ilie, consilier Asistent în cadrul Biroului de Presă al Primăriei Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite