Iohannis îi dă peste nas lui Boc în privinţa centurii ocolitoare a Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Optimismul primului ministru, care a spus săptămâna trecută la Sibiu, ca să vadă cu ochii lui cum merg lucrările la centura ocolitoate a Sibiului, a fost doborât la pământ de primarul Klaus Iohannis.

CITIŢI ŞI:

Până la sfârşitul lui 2010 vor fi finalizaţi 17,5 km din centura Sibiului

Berceanu: Autostrada Sibiu - Piteşti va fi concesionată pentru construire

Boc: Sibienii să îşi facă poze cu traficul greu prin oraş!

Edilul sibian, un vizitator fidel al centurii ocolitoare, acolo unde merge chiar şi de 2-3 ori pe săptămână pentru a vedea în ce stadiu sunt lucrările, a mărturisit că Emil Boc ar trebui să nu se aventureze în declaraţii îndrăzneţe, cum ar fi cea legată de faptul că noua rută ocolitoare a Sibiului va fi gata până la finele lui 2010.

„Sper ca firmele care execută lucrările să se ţină de promisiunea făcută primului ministru în privinţa terminării centurii ocolitoare. Am fost chiar zilele trecute pe centură. Se lucrează intens, dar trebuie să fim realişti. Este deja luna septembrie... Dacă prindem o toamnă ploioasă nu cred că centura va fi circulabilă în acest an” a punctat Klaus Iohannis.

Zeci de milioane de euro
Lucrările pe cele două tronsoane ale centurii sunt executate în mare parte de consorţiul Max Bogl– Geiger– Comtram, (14,8 kilometri) şi de braşovenii de la Vectra Service. Centura va avea la final o lungime de aproximativ 23 de kilometri, majoritatea în regim de autostradă. Costul total al lucrărilor la acest obiectiv este evaluat la peste 58 de milioane de euro.

Drumul trebuia să fie gata de mai bine de patru ani, ele fiind începute în anul 2004, iar contractul a fost semnat în 2003. Apoi s-a reziliat contractul cu italienii de la Todini, cărora însă statul le-a achitat aproximativ 23 de milioane de euro.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite