Ioan Vasile Barb conduce, cu succes, Spitalul Militar din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Vasile Barb
Ioan Vasile Barb

Cu o experienţă de 23 de ani ca medic în cadrul instituţiei, Ioan Vasile Barb a se află de anul trecut, la cârma Spitalului Militar. Îi place meseria pe care o are şi nu ar renunţa niciodată la ceea ce face

Fără vreo tradiţie de familie în ceea ce priveşte viaţa militară sau pe cea medicală, Ioan Vasile Barb a ales, la terminarea liceului, să urmeze Facultatea de Medicină Militară.

A studiat la Bucureşti, dar imediat după terminarea facultăţii s-a întors la Sibiu, pentru că, spune el, nu s-ar fi putut acomoda în Capitală. „ Nicio clipă nu m-am gândit să rămân acolo, deşi aş fi avut această posibilitate, întrucât am terminat al nouălea în promoţie. Poate spiritul meu de ardelean a contribuit la această decizie, dar şi modul de viaţă din Bucureşti şi calitatea oamenilor de acolo m-au determinat să mă întorc la Sibiu“, explică acesta.

Mai bine de două decenii de activitate

S-a încadrat la Spitalul Militar din Sibiu în anul 1987 şi spune că a fost cea mai bună alegere pe care a făcut-o. Acum, la mai bine de două decenii de când lucrează în aceeaşi instituţie, consideră că i se potriveşte ca o mănuşă şi nu ar renunţa niciodată la ceea ce face.

„ Medicina este o meserie foarte grea, mai ales în zilele de astăzi, dar este şi extrem de frumoasă. Faptul că am întâlnit aici un colectiv extraordinar, atât din punct de vedere profesional, cât şi moral, m-a ajutat să nu mă gândesc niciodată la o altă meserie sau la ideea de a accede la lucrul în afara ţării“, completează medicul.

Nu renunţă la pacienţii săi

Pasiunea, dar şi priceperea în ceea ce face, l-au ajutat pe Ioan Vasile Barb să devină director medical locţiitor, în anul 2008, iar de la sfârşitul anului trecut să devină comandantul Spitalului Militar, în urma examenelor pe care le-a trecut cu brio. Deşi volumul de muncă i s-a dublat, iar repsonsabilităţile sunt mult mai mari, medicul nu a renunţat nicio clipă la pacienţii săi. 

Astfel, dacă ziua de muncă începe cu problemele administrative, partea a doua este dedicată întotdeauna pacienţilor care trec pragul spitalului. „ Acum, este mult mai mult de muncă, poate chiar dublu faţă de înainte, este şi un alt mod de a lucra cu oamenii, în afară de relaţia medic-pacient. Deşi implică mult consum de energie şi timp, am încercat să rezerv acelaşi timp meseriei de medic, pe lângă cea de comandant şi să păstrez acelaşi ritm de muncă cu pacienţii“, explică Ioan Vasile Barb.

Alături de echipa pe care acum o coordonează, directorul general şi-a propus să îşi facă treaba cât mai bine şi să reuşească să ducă mai departe, cu succes, ceea ce predecesorii săi au lăsat. „ Cel mai important plan de viitor este păstrarea renumelui de care spitalul s-a bucurat de-a lungul timpului şi de care se bucură şi acum, în acelaşi timp cu măsurile de modernizare, conformare şi acreditare, impuse de faptul că suntem membrii ai Uniunii Europene şi ai NATO“, a completat medicul.

Întrebări şi răspunsuri
Care este cea mai mare mulţumire pe care v-a adus-o meseria?

Numărul mare de pacienţi care mi-au devenit prieteni, de-a lungul anilor şi faptul că oamenii continuă să mă caute şi să îmi aprecieze munca pe care o fac.
Cât de importantă ete echipa cu care lucraţi?
Fără aceşti oameni, extrem de corecţi şi profesionişti, nu aş fi putut duce mai departe ceea ce au început predecesorii mei, iar spitalul nu ar fi ajuns la nivelul actual.
Copiii vă calcă pe urme, în alegerea meseriei?
Fiica cea mare este studentă la Medicină, în Germania, însă a fost strict opţiunea ei, noi neavând nicio implicare. Chiar i-am explicat că nu este o meserie uşoară, mai ales în zilele noastre, însă a fost alegerea ei. Băiatul este, deocamdată, elev dar, din câte am văzut nu este atras de medicină.

Ce-i place
Ioan Vasile Barb spune că îi place foarte mult să călătorească. Îşi doreşte să descopere cât mai multe locuri, ferindu-se astfel să meargă de două ori în aceeaşi zonă. De asemenea, îi place să conducă şi să se întâlnească cu prietenii.

Ce nu-i place
Medicul spune că nu îi plac oamenii necinstiţi, în care nu poţi avea încredere, şi cei conflictuali. De asemenea, dezaprobă indecizia şi minciuna.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite