Investiţii strategice în drumurile judeţene. Drum mai scurt spre Păltiniş dinspre Sebeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Sibiu a anunţat că drumurile la care se lucrează cu finanţare UE se vor finaliza în 2012. În proiectul de buget multianual este prinsă însă şi finanţare pentru realizarea unor noi drumuri din fonduri proprii ale judeţului.


Dacă la prima vedere nimic nu pare extraordinar, la o analiză atentă asupra listei de drumuri în care se vor „pompa” fonduri se poate descoperi cu uşurinţă că trei dintre proiecte vor descongestiona la finele lor, traficul către puncte inportante din judeţ. Anul acesta sunt prevăzute lucrări la drumul Săcădate – Nucet – Nou, care va scurta distanţa de acces în Valea Hârtibaciului, dispre Agnita cu cel puţin 30 de kilometri.

„Acum cei din Avrig de exemplu trebuie să vină până la Sibiu ca să meargă spre Agnita. După ce reabilităm acest drum nu mai fac acest ocol”, spune Martin Bottesch, preşedinte la Consilului Judeţean Sibiu.

O astfel de lucrare strategică se face şi la drumul Richiş – intersecţie DJ 141ce va scurta distanţa dintre nordul judeţului şi Agnita cu cel puţin 30 de kilometri. „O lucrare de 4 kilometri face posibil acest lucru”, a mai spus Bottesch.

Drum mai scurt spre Păltiniş dinspre Sebeş

Cea mai importantă lucrare de acest gen ce se va face în acest an este cea de la drumul Gura Râului – Răşinari spre DJ 106A, cel care duce către staţiunea Păltiniş.

„În acest caz este vorba de 4-5 kilometri de drum care va duce la scurtarea distanţei dinspre Sebeş către Păltiniş cu cel puţin 10-15 kilometri şi va descongestiona traficul pe calea de ieşire din Sibiu spre Păltiniş, dar şi în comuna Răşinari, unde se ştie că traficul spre Păltiniş se desfăşoară cu greutate din cauza străduţelor înguste”, a mai explicat preşedintele CJ Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe  fotografia de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite