Investiţii de peste 5 milioane de lei la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu are în plan, în acest an, investiţii de peste cinci milioane de lei în reabilitarea şi extinderea unor secţii, transmite Mediafax. Jumătate din sumă este asigurată de Consiliul Judeţean Sibiu, iar pentru restul s-au făcut demersuri la Ministerul Sănătăţii.           

Planul de investiţii de peste cinci milioane de lei vizează extinderea şi reabilitarea clădirilor în care funcţionează Clinica de Chirurgie, Clinica de Oftalmologie, dar şi Unitatea de Primiri Urgenţe. „Avem în plan, pentru 2011, reparaţia capitală a acoperişului de la blocul chirurgical şi mansardarea acestuia. Valoarea totală estimată a investiţiei este de 4.000.000 de lei, din care Consiliul Judeţean Sibiu asigură 1.000.000 de lei, iar pentru restul sumei s-au facut demersuri către Ministerul Sănătăţii.De asemenea, avem în plan extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe, un proiect cu o valoare totală estimată la 400.000 de lei. Proiectul presupune extinderea clădirii în vederea asigurării mai multor funcţionalităţi: sală de triere pacienţi, sală de aşteptare aparţinători, cameră pentru depozitarea temporară a pacienţilor decedaţi, copertină de protecţie împotriva intemperiilor pentru maşinile de intervenţie şi altele“, a declarat pentru Mediafax, Raluca Puşcă, purtătorul de cuvânt al spitalului.

De asemenea, spitalul mai are în planul de investiţii şi reparaţia capitală a Secţiei de Oftalmologie, în valoare de 937.375 de lei, bani asiguraţi de Consiliul Judeţean Sibiu.
Raluca Puşcă a precizat că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu este beneficiarul a două proiecte derulate de Consiliul Judeţean Sibiu şi Ministerul Sănătăţii.

În primul proiect este vorba despre reabilitarea Ambulatoriului de Specialitate nr.1, acţiune care se realizează printr-un proiect cu fonduri europene derulat de Consiliul Judeţean Sibiu, iar în al doilea caz este vorba despre modernizarea Clinicii Obstetrică-Ginecologie prin intermediul unui proiect finanţat de Banca Mondială, Banca Europeană de Investiţii şi derulat de Ministerul Sănătăţii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite