Investiţii de 2,6 milioane de lei în 3 ambulatorii de la Spitalul de Psihiatrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambulatoriile din cadrul Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu vor beneficia de investiţii în modernizare şi echipare. Fondurile nerambursabile sunt alocate prin Programul Operaţional Regional, în urma semnării contractului de finanţare a cererii depuse de Consiliul Judeţean Sibiu, pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Ambulatoriilor din cadrul Spitalului de Psihiatrie Dr. Gheorghe Pre

CITIŢI ŞI:

VIDEO - Primăria Sibiu a contractat un împrumut de 11,5 milioane euro de la BERD

Panouri solare de 3,2 milioane lei în patru instituții ale CJ Sibiu

Contract de trei milioane de euro pentru acoperişul Bisericii Evanghelice

Valoarea totală a proiectului este de peste 2,6 milioane lei, contractul fiind semnat de către domnul Martin Bottesch, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu şi Simion Creţu, director general Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, în prezența domnilor Ioan Banciu, vicepreședinte CJ Sibiu și dr. Canciu Mihai, directorul Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda”.

Lucrări timp de 16 luni
Proiectul depus la sediul ADR Centru prevede dezvoltarea sistemului de sănătate în domeniul psihiatric, în judeţul Sibiu, prin îmbunătăţirea infrastructurii serviciilor medicale oferite de Ambulatoriul integrat de psihiatrie adulţi, de Ambulatoriul integrat de psihiatrie şi neurologie copii şi de Ambulatoriul integrat de recuperare neuro-psiho-motorie pentru copii.

Reabilitarea, modernizarea şi echiparea acestor ambulatorii se va finaliza în termen de 16 luni. Prin proiect se vor realiza investiţii pentru refacerea instalaţiilor sanitare, electrice şi termice, vor fi executate lucrări de reparaţii ale clădirilor la exterior şi interior, precum şi pentru amenajarea de grupuri sanitare şi a unor cabinete medicale. De asemenea, fondurile REGIO vor fi utilizate pentru dotarea ambulatoriilor cu mobilier şi pentru dotarea cu echipamente de specialitate pentru investigaţii şi tratament, inclusiv pentru realizarea de facilităţi specifice pentru persoanele cu dizabilităţi. „Această cerere de finanţare este cea de-a doua contractată pe domeniul destinat investiţiilor în sănătate în judeţul Sibiu. Până acum, prin proiectele pregătite, ambulatoriile medicale din acest judeţ au reuşit să atragă fonduri de aproape 2 milioane euro, pentru a beneficia de creşterea calităţii serviciilor oferite.”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Finanţare nerambursabilă
Finanţarea va fi acordată în cadrul Axei Prioritare 3, Domeniul Major de Intervenţie 3.1 – „Reabilitarea, modernizarea şi echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate” al Programului Operaţional Regional. Pe acest domeniu au fost depuse 14 proiecte, la nivelul Regiunii Centru, care solicită peste 31 milioane euro, cu 68 % mai mult decât alocarea financiară pentru întreaga perioadă 2007-2013.

Cu excepția proiectului Ambulatoriilor Spitalului de Psihiatrie Sibiu, până în data de 19 octombrie 2010, ADR Centru a încheiat 3 contracte de finanţare, ce au atras peste 3 milioane euro, alte 2 proiecte în valoare de peste 18 milioane euro aflându-se în fază precontractuală.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite