Sibiu: Investiţie austriacă de 3 milioane de euro la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania de transport marfă şi logistică Gebruder Weiss va dezvolta la Sibiu un terminal de distribuţie, care va fi deschis la sfârşitul primului trimestru din 2010, investiţia fiind estimată la 3 milioane de euro.

Noul terminal va fi folosit pentru transporturi internaţionale, atât importuri, cât şi exporturi. Compania a achiziţionat, cu 900.000 de euro, un teren de 27.999 de metri pătraţi, lucrările de construcţie urmând să înceapă în aproximativ două luni. “Terminalul va oferi până la 6.000 de metri pătraţi de spaţii pentru servicii logistice, între 1.500 şi 3.000 metri pătraţi pentru operaţiuni de cross docking (descărcarea materialelor livrate dintr-un trailer sau vagon şi încărcarea acestor materiale cu scopul de a fi expediate, cu un timp de depozitare foarte scurt sau inexistent între cele două operaţiuni) şi circa 200 metri pătraţi de spaţii pentru birouri”, se arată într-un comunicat de presă al companiei. 
Gebruder Weiss România are peste 150 de angajaţi şi a investit în 2008 şi 2009 peste 15 milioane euro pentru dezvoltarea unui terminal în Bucureşti, deschis în luna iunie. În cadrul terminalului situat pe autostrada Bucureşti-Piteşti au fost relocate activităţile din Capitală ale companiei.
Gebruder Weiss arată că estimările pentru acest an privind cifra de afaceri sunt de aproximativ 15 milioane euro.
Gebruder Weiss are sediul central în Austria şi este unul dintre cei mai mari furnizori de transport şi logistică. Compania, fondată în 1823 de doi fraţi, deţine în prezent 129 de centre la nivel mondial, 250.000 metri pătraţi de spaţii de depozitare şi efectuează 7,3 milioane expedieri pe an.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite