Invazie de vâlceni la liceele sibiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marea majoritate a elevilor care au terminat ciclul gimnazial în alte judeţe şi au ales liceul în Sibiu provind din judeţul Vâlcea.

CITEŞTE ŞI:

Rezultate admitere 2011 în Sibiu. S-au afişat rezultatele finale

Renata Szasz a terminat clasa a VIII-a la Gimnaziul de Stat „Augustin Maior” din Regin cu media de absolvire 9.44 şi, din păcate, a rămas nerepartizată la liceele din judeţul Sibiu. Şi asta în ciuda mediei de admitere 8,39, una destul de mare şi pentru judeţul nostru.

„Este eleva cu cea mai mare medie de absolvire rămasă nerepartizată. Din informaţiile pe care le avem la prima vedere, se pare că a dorit să intre la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” şi a rămas nerepartizată”, a declarat Constantin Gorun, inspectorul şcolar general al judeţului Sibiu. Mult mai fericiţi sunt însă alţi 144 de absolvenţi de clasa a VIII-a, care provin din alte judeţe şi au reuşit să găsească un loc la liceele din Sibiu.

„Marea majoritate a acestor elevi provind din judeţul Vâlcea. Sunt foarte mulţi din nordul judeţului în special, care preferă să vină la noi fiind mai aproape de casă, sau din motive personale. În rest, mai avem elevi din celelalte judeţe învecinate, precum Alba sau Mureş, dar şi din alte colţuri ale ţării”, a mai declarat Constantin Gorun.

Extreme liceale

Ca şi în anii trecuţi, lupta pentru titlul de cel mai bun liceu din oraş se dă între Colegiile Naţionale „Octavian Goga”, „Gheorghe Lazăr” şi „Samuel von Brukenthal”. La „Gheorghe Lazăr” spre exemplu, ultima medie cu care s-a intrat anul acesta a fost 8,69 la profilul matematică-informatică, în vreme ce la „Octavian Goga” ultima medie la profilurile cu predare în limba românîă a fost de 8,70, la ştiinţe sociale. Cel puţin pentru acest an, titlul de cel mai bun liceu merge la CN „Samuel von Brukenthal” unde ultima medie de dmitere a fost 8,81 la filologie. La polul opus se află licee mai puţin prestigioase din judeţ, precum Liceul Teoretic „Gheoghe Lazăr” din Avrig, unde s-a intrat şi cu media 4,24 sau Grupul Şcolar Economic din Iacobeni, unde s-a intrat cu 4,13. La Grupul Şcolar pentru Transport Rutier Târnava s-a intrat chiar şi cu media 3,73. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu spun că elevii care n-au prins un loc în această etapă mai au o şansă în data de 22 iulie, când va avea loc cea de-a doua repartizare, nu mai puţin de 512 locuri rămânând neocupate în tot judeţul.

Există vorba în Sibiu că „toate geniile merg la Lazăr”, eu am optat pentru Goga”, Gabriel Vlăduţ, elev cu media 10 pe linie

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite