Invazie de căpuşe în Sibiu. Numărul celor afectaţi de boli a crescut de 18 ori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii Direcţiei de Sănătate Publică anunţă că Sibiul se află în prezent sub acţiunea unui val de căpuşe care pot transmite boli grave.

CITEŞTE ŞI:

 Clasificarea spitalului judeţean Sibiu, în ceaţă

A fost pus lacăt pe Spitalul din Cisnădie

„În a doua jumătate a lunii martie a debutat primul val anual de activitate crescută a căpuşelor, care se va încheia la sfârşitul lunii mai”, a anunţat ieri Simona Berariu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu.

Periculos este însă faptul că prin înţepătura de căpuşă se pot transmite boli grave la om, de exemplu boala Lyme sau meningo-encefalita de căpuşă, care afectează sistemul nervos. În anul 2010, numărul cazurilor noi de boală Lyme înregistrate în judeţul Sibiu a crescut de peste 18 ori faţă de anul anterior, fiind 56 de cazuri confirmate în 2010, faţă de numai 3 cazuri în 2009.

Această cifră sugerează o infectare masivă a populaţiei de căpuşe din judeţ cu bacteria Borellia burgdorferi şi prin urmare un risc crescut de îmbolnăvire pentru populaţie, după înţepătura de căpuşă.

Direcţia de Sănătate Publică a informat deja mai multe instituţii din judeţ despre riscul expunerii şi măsurile de prevenire care trebuie aplicate de către angajaţi şi angajatori. Persoanele cu cel mai mare risc de îmbolnăvire sunt cele care lucrează în aer liber, în profesii cum ar fi: silvicultori, agricultori, constructori, grădinari, lucrători în amenajarea spaţiilor verzi, în administraţia parcurilor şi pădurilor, topografi, lucrători cai ferate, lucrători în exploatarea gazelor naturale şi altele de acest gen.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite