Învaţă cioplitul în lemn pe fonduri europene! 20 de ateliere în Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia Culturală Artex implementează în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal “Moldova” Iaşi, Muzeul Etnografic al Moldovei, în perioada iunie 2011 – noiembrie 2012 proiectul “Te învăţăm cioplitul în lemn, artă tradiţională la români”. Proiectul va avea ca areal de implementare regiunea Centru, incluzând următoarele judeţe: Sibiu, Alba, Mureş, Braşov, Covasna şi Harghita.

CITEŞTE ŞI:

Mitropolia Ardealului ia bani europeni pentru a înmulţi peştii bio din România

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea resurselor umane din mediul rural în regiunea Centru prin practicarea meşteşugurilor tradiţionale româneşti, facilitând accesul pe piaţa muncii a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, precum şi atragerea şi menţinerea pe piaţa muncii calificate a unui număr cât mai mare de persoane care au ca principal ocupatie agricultura de subzistenţă. Totodată proiectul îşi propune calificarea femeilor şi a tinerilor inactivi din mediul rural într-o meserie cu tradiţie – sculptura în lemn, care să-i ajute să dezvolte propria afacere sau să le crească şansele de angajare in acest domeniu.

Una dintre principalele etape de implementare ale proiectului presupune organizarea timp de şaisprezece luni, în perioada august 2011 – noiembrie 2012, în mediul rural din regiunea Centru, a unui număr de douăzeci de ateliere de pregătire profesională. În cadrul acestor ateliere, 240 de persoane din mediul rural, în special tineri, cu un nivel de formare scăzut, vor fi instruiţi de către echipe mixte, compuse din formatori şi meşteri populari autorizaţi în meşteşugul sculpturii în lemn. Participarea la atelierele de lucru a grupului ţintă vizat este gratuită. 

La finele proiectului, după o etapă de evaluare, vor fi acordate diplome care atestă dobândirea cunoştinţelor practice şi teoretice despre meşteşugul predat în perioada atelierelor. Diplomele vor fi recunoscute de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor.

Proiectul “Te invăţăm cioplitul în lemn, arta tradiţională la români!” este finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul Social European POSDRU 2007 – 2013, Axa prioritară 5 “Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenţie 5.2 “Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă”.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite