Sibiu: Internetul dăunează grav călugăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Internetul dăunează grav călugăriei
Sibiu: Internetul dăunează grav călugăriei

Reprezentanţii lăcaşelor de cult spun că interesul pentru viata monahală este tot mai scăzut de la un an la altul. În tot acest timp, mănăstirile dse bucură de un număr constant de pelerini.

Criza economică nu a lovit deocamdată în încasările mănăstirilor din judeţ, care se bucură de un număr constant de pelerini de la o lună la alta, iar donaţiile sunt în continure nelipsite. Nemulţumirea reprezentanţilor lăcaşelor de cult este dată însă dispariţia interesului pentru viata monahală, cererile pentru călugărie venind acum doar din parte unor persoane aflate într-un impas în viaţa de zi cu zi.
Motivele pentru lipsa de interes asupra vietii monahale este pusă de reprezentanţii mănăstirilor pe dezvoltarea tehnologiei, pe tentaţiile care pândesc la tot pasul şi pe scăderea credinţei în Dumnezeu.

Nu duc lipsă de pelerini

Pe de altă parte, călugării nu se plâng deloc când vine vorba despre numărul pelerinilor care aleg să treacă pragul mănăstirilor şi spun că numărul acestora se menţine la acelaşi nivel ca si în anii trecuţi. „În fiecare duminică vin aproximativ 80-100 de credincioşi, iar media este undeva la 800 pe lună. Numărul este însă mult mai mare la hramuri şi la Invieri“, ne-a spus Protosinghelul Petroniu Tănase, staretul Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului“ din Turnu Roşu. Acesta spune că nici donatiile nu au scăzut, fapt pentru care, la sfârşitul lunii spetembrie a decis să pună piatra de temelie pentru o nouă mănăstire, care va fi construită integral din aceste donaţii şi care va găzdui un număr mai mare de pelerini pe viitor.

Mai multe amănunte puteţi afla din ediţia tipărită a cotidianului „Adevărul de Seară“.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite