Sibiu: Premii de câte o mie de euro la Salonul Internaţional de Artă Fotografică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu:  Premii de câte o mie de euro la Salonul Internaţional de Artă Fotografică
Sibiu: Premii de câte o mie de euro la Salonul Internaţional de Artă Fotografică

Pasionaţii de artă fotografică primesc o veste bună de la Fotoclubul Orizont. Reprezentanţii asocieţiei îi anunţă că pregătirile pentru cea de-a XIII-a ediţie a Salonului Internaţional de Artă Fotografică din Sibiu au intrat în linie dreaptă.

Astfel, cei care doresc să se înscrie în competiţie pot trimite lucrările pe email la orizontfoto@gmail.com până în 30 septembrie 2009, temele din acest an fiind REPORTAJ şi o temă LIBERĂ. Ediţia de anul acesta prezintă şi o noutate care cu siguranţă îi va motiva şi mai mult pe fotografi, aceea că pentru prima dată organizatorii vor acorda premii în bani. Cea mai valoroasă lucrare de la fiecare din cele două secţiuni va fi recompensată cu câte 1.000  de euro.

După jurizarea lucrărilor, în 3 şi 4 octombrie, vor fi trimise rezultatele participanţilor, iar pe 1 noiembrie este programat la Casa Armatei, vernisajul Salonului, expoziţia fiind deschisă până în 30 noiembrie. Premierea va consta pe lângă suma de bani pentru cei mai buni la fiecare secţiune, şi în medalii de Aur, Argint şi Bronz ORIZONT şi Placheta “LĂZĂROIU”, un omagiu adus unuia dintre iniţiatorii Salonului, renumitul fotograf sibian Gheorghe Lăzăroiu.

Evenimentul internaţional de la Sibiu va beneficia şi de promovare din partea celei mai mari organizaţii de gen din lume, Photographic Society of America, organizaţie în care clubul Orizont a fost învitat să facă parte. „Ultima ediţie a Salonului, cotată cu 5 stele de către Federaţia Internaţională de Artă Fotografică, a poziţionat evenimentul de la Sibiu alături de cele mai valoroase saloane internaţionale de artă fotografică din lume“, precizează reprezentanţii Fotoclub Orizont. Formularele de înscriere se pot descărca de pe site-ul www.orizontfoto.ro.

Clubul Orizont
Înfiinţat în 1973, la iniţiativa unui grup de fotografi amatori, fotoclubul Orizont din Sibiu a evoluat intrând în circuitul naţional şi apoi internaţional al mişcării fotografice. Începând din 1982, fotoclubul Orizont organizează din doi în doi ani Salonul Internaţional de Artă Fotografica” de la Sibiu. Statisticile arată că începând de la prima ediţie din 1982 au fost jurizate peste 15 000 de lucrări fotografice venite din toată lumea.

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite