Sibiu: Interlop sibian mort în accidentul auto de pe A2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Interlop sibian mort în accidentul auto de pe A2
Sibiu: Interlop sibian mort în accidentul auto de pe A2

Unul dintre cei mai violenţi interlopi sibieni a murit în teribilul accident care a avut loc duminică la amiază pe Autostrada Soarelui. Johann Borthmes era judecat în dosarul Tîmplaru şi Clămparu II pentru trafic de persoane, proxenetism şi aderare la grup infracţional organizat. Instanţele de judecată nu au dat nici acum, la trei ani de la începerea proceselor de fond, sentinţe în aceste dosare. Citeşte şi despre interlopul bra

Unul dintre cei mai temuţi reprezentanţi ai grupărilor infracţionale din Sibiu, Frederik Johann Borthmes, a murit ieri la amaiză în judeţul Călăraşi. Borthmes venea pe Autostrada Soarelui de pe litoralul românesc la volanul unui Mercedes-Benz CL Coupe alb, cu numere de Bucureşti. El nu a mai apucat să se întoarcă acasă la Sibiu, la kilometrul 67 fiind implicat într-un grav accident de circulaţie. Maşina în care se afla alături de femeia cu care trăia şi copilul lor a fost izbită violent de şoferul unui BMW care a încercat o depăşire foarte periculoasă. La volanul BMW-ului se afla un cetăţean chinez iar martorii spun că acesta a vrut să-l depăşească pe sibian prin dreapta, pe banda de urgenţă, iar la revenirea pe prima bandă de mers l-a acroşat pe Borthmes şi l-a proiectat în afara părţii carosabile, pe câmp. Johann Borthmes a murit pe loc în urma unor multiple leziuni cranio-cerebrale iar cele două persoane care-l însoţeau au ajuns în stare gravă la spital. Poliţiştii de la Serviciul Info Trafic desfăşoară încă cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul.

Era caracterizat ca extrem de periculos
Johann Borthmes a murit la 30 de ani neîmpliniţi fără a primi sentinţa în niciunul din cele două procese penale în care era acuzat. Asociat cu două nume mari ale lumii interlope autohtone, Tîmplaru şi Clămparu, Borthmes era foarte apreciat în grupurile din care făcea parte. "Nu ezita să bage cuţitul, lovea fără nicio remuşcare şi nu avea scrupule. Era imprevizibil, foarte dur, extrem de violent şi clar unul dintre cei mai periculoşi infractori. De aceea era foarte îndrăgit şi apreciat de liderii grupărilor infracţionale. De aceea era implicat în două dosare, precum dosarul Tîmplaru şi dosarul Clămparu", declară surse din cadrul DIICOT care l-au cercetat pe Borthmes în cele două dosare. El a fost arestat la începutul anului 2007 în urma omorului de pe strada Luptei din Sibiu şi a scandalului de la Spitalul de Urgenţă dintre membri grupării Tîmplari şi grupul Lotrenilor. Procesul s-a mutat la Tribunalul Dolj la sfârşitul anului 2007, între timp Borthmes a fost eliberat şi judecat în continuare în stare de libertate. În primăvara acestui an magistraţii doljeni şi-au încheiat cercetările judecătoreşti, procesul fiind pus în linie dreaptă. Dar sentinţa nu s-a dat până la intrarea în vacanţa judecătorească, următorul termen fiind pe 7 septembrie.

Racola sibience pentru prostituţie în Spania
Procesul în cauza Clămparu II, dosar disjuns în cursul cercetărilor din stufosul dosar Clămparu, s-a întors la începutul acestui an la Tribunalul Sibiu, dupa ce Curtea Constitutionala a decis păstrarea procesului la Sibiu. Acest proces în care sunt judecaţi alături de Johann Borthmes Tiberiu Matenciuc, Nicolae Bîrsan, Constantin Dinu, Gelu Gabura şi Nicolae Oltean pentru trafic de persoane este mai vechi decât dosarul Tîmplaru, începând la Tribunalul Sibiu în 2006. În perioada 2001-2003, Matenciuc a acţionat ca mâna dreaptă a lui Ovidiu Pop, locotenentul lui Ioan Clămparu. El împreună cu Johann Borthmes şi ceilalţi inculpaţi racolau şi duceau în Spania românce unde le exploatau pe piaţa prostituţiei.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite