Întâlnirea saşilor din Târnăvioara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 20 de ani şi după încercări repetate, oraşul Copşa Mică se bucură de prezenţa unui grup de peste 40 de persoane din Germania şi Austria, care au plecat din sau îşi au originea în Târnăvioara (Kleinprobsdorf).

Joi, „saşii”, aşa cum copşenii îi ţin minte pe concetăţenii lor, au vizitat bisericile(ortodoxă, evanghelico-lutherană şi catolică) din oraş şi primăria unde au vizionat un film despre schimbările oraşului de-a lungul timpului şi un album foto digital cu poze mai vechi şi mai noi din Copşa Mică şi au depănat poveşti, la o cafea şi un pahar de suc.

Acest eveniment, denumit generic „Prima întâlnire a saşilor din Târnăvioara” a putut avea loc cu sprijinul direct al domnului Johann Folea-Stamp, preşedintele Asociaţiei Saşilor din Târnăvioara din Nurnberg, Germania, căruia primarul oraşului Copşa Mică, dl. Daniel Tudor Mihalache, i-a oferit placheta oraşului în semn de recunoştinţă pentru efortul depus în organizarea şi deplasarea grupului german la Copşa Mică.

Primarul oraşului Copşa Mică şi-a exprimat dorinţa de a transforma acest eveniment într-o tradiţie, aşa cum se întâmplă şi în alte localităţi unde au existat comunităţi săseşti, convins că dezvoltarea de relaţii de prietenie între locuitorii de azi şi cei de ieri ai Târnăvioarei poate constitui un prim pas în renaşterea unor tradiţii uitate ale locului şi de ce nu, chiar de refacere a aspectului clădirilor din comunitatea Târnăvioara după specificul săsesc din anii de naştere ai localităţii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite