“Insula”, spectacol în premieră la Teatrul “Radu Stanca” din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Spectacolul este programat pentru vineri, 30 septembrie, de la ora 19, la Teatrul Naţional “Radu Stanca” (TNRS) din Sibiu.

CITIŢI ŞI:

Concurs de idei de arhitectură pentru centrul de conferințe din zona Teatrului din Sibiu

Comisia Europeană a aprobat finanţarea autostrăzii dintre Sibiu şi Orăştie

“Insula”, de Gellu Naum, în regia lui Vlad Massaci, cea de-a doua premieră din această stagiune, după “Domnul Puntila şi sluga sa Matti”, este o montare după textul omonim al poetului suprarealist român, Gellu Naum.

Piesa lui Gellu Naum porneşte de la romanul „Robinson Crusoe“, scris de Daniel Defoe şi păstrează câteva din elementele originale: insula pe care naufragiază personajul principal şi eforturile de supravieţuire ale acestuia, precum şi pe Vineri, sclavul devenit camarad.

“Producţia Teatrului Naţional din Sibiu se remarcă printr-un umor nebun, dar și printr-un absurd tragic, acțiunea fiind susținută prin acumulări de situații mereu imprevizibile. La toate acestea se adaugă personaje noi ce parcurg situații comice și dramatice marcate de motive suprarealiste ale unor teme ca visul, călătoria, erosul, moartea, femeia și motivele animaliere”, transmit reprezentanţii teatrului sibian.

Pe scenă vor urca actorii Adrian Matioc, Ioan Paraschiv, Liviu Vlad, Raluca Iani, Pali Vecsei, Cristina Ragos, Marius Turdeanu, Adrian Neacşu, Eduard Pătraşcu, Cătălin Pătru, Cristian Stanca, Viorel Raţă și Ema Veţean.
Scenografia spectacolului şi designul de lumini poartă semnătura lui Dragoş Buhagiar, iar muzica pe cea a directorului artistic de la Disneyland Paris, compozitorul Vasile Șirli.

Spectacolul are o durată aproximativă de 1h30min. Prețul unui bilet este de 15 lei, respectiv 10 lei cu reducere. Biletele au fost puse în vânzare la Agenția Teatrală din Bvd. Nicolae Bălcescu nr. 17 și online pe bilete.sibfest.ro.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite