Inspectori ITM daţi afară după ce au controlat primăriile şi instituţiile sibiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii de la Inspecţia Muncii Sibiu, care în urmă cu aproape o lună au efectuat o serie de controale la primării şi instituţii publice pentru a verifica modul în care se acordă ajutoarele pentru handicap şi veniturile minime în judeţul Sibiu, au fost daţi afară cu ordin tocmai de la Bucureşti.

CITIŢI ŞI:

TM Sibiu a dat aproape 300 de amenzi de peste 640.000 de lei

Sibienii aleg Germania, Grecia şi Anglia

Economia Sibiului îşi revine din criză

La Sibiu, Inspecţia Muncii a intrat spre sfârşitul lui 2009 în subordinea Inspectoratului Teritorial de Muncă, iar acum nici o lună a fost mutată din nou,  ajungând în curtea Ministerului Muncii. Acelaşi minister care a început o reorganizare la toate nivelurile şi care la Sibiu dă afară trei oameni din cei cinci care munceau în total. „Inspecţia Socială a fost transferată de la întâi iulie şi acum, în compartimentul respectiv din Ministerul Muncii se fac restructurări. Foştii angajaţi vor fi reexaminaţi pentru ocuparea celor două posturi care rămân”, a declarat Francisc Torok, directorul ITM Sibiu. Concursul scris a avut loc chiar în această dimineaţă, de la ora 09.00, la sediul ITM. Din cei cinci inspectori sociali care lucrau în această instituţie unul a renunţat să mai participe la concurs.

Inspectori „cu greutate”
Cei cinci inspectori care acum sunt fie daţi afară fie puşi să dea examene sunt aceiaşi care în iulie au fost lăudaţi atât de directorul ITM cât şi de prefectul de Sibiu pentru munca deosebită desfăşurată atunci când au luat la puricat modul de acordare a ajutoarelor sociale.

Aceşti cinci inspectori sunt cei care au descoperit că dosarele de handicap grav din anii 2000, 2001 şi parţial 2002 lipsesc din arhive şi că un angajat al Direcţiei de Asistenţă Socială a dat pe pile 211 dosare de handicap, acum fiind cercetat de poliţie. Tot ei sunt cei care au controlat acasă la domiciliu 196 de sibieni care primesc ajutor de handicap.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite