Îngrijitorul de la Zoo care a dat drumul tigroiacei şi vânătorul care a împuşcat-o, cercetaţi de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Îngrijitorul Romică Bejan, cel care a uitat deschisă poarta de la ţarcul tigrilor
Îngrijitorul Romică Bejan, cel care a uitat deschisă poarta de la ţarcul tigrilor

În timp ce procurorii încearcă să stabilească dacă sunt sau nu vinovaţi în cazul tigrului evadat şi apoi împuşcat, la Grădina Zoologică s-a înregistrat şi prima demisie de răsunet, aceea a directorului instituţiei.

Ancheta în cazul tigroaicei evadate de la Grădina Zoologică din Sibiu ia amploare. Surse din rândul anchetatorilor au confirmat pentru Adevărul că în dosar se fac cercetări pentru neglijenţă în serviciu, în cazul paznicului de la Zoo care a uitat deschisă poarta de la ţarcul tigrilor, şi pentru uz de armă letală în cazul vânătorului care i-a curmat viaţa tigroaicei.

Faptul că scandalul iscat de evadarea tigroaicei Mihaela a stârnit cel mai mare scandal mediatic în care a fost implicat Sibiul, în ultimii ani, şi ancheta comandată de primarul Klaus Iohannis la nivelul managementului Grădinii Zoologice l-au determinat pe directorul serviciului aflat în subordinea municipalităţii să îşi dea demisia.

„Demisia domnului Constantin Bebeşelea a fost înregistrată luni19 decembrie, de către Serviciul Resurse Umane din cadrul Primăriei Sibiu”, a explicat Mirela Gligore de la Biroul de Presă al Primăriei Sibiu. Demisia lui Constantin Bebeşelea vine după şase ani de când a fost numit în funcţia de conducere a Grădinii Zoologice.

Directorul interimar are 25 de ani

Postul lăsat liber de către acesta va fi ocupat de către un tânăr care a absolvit Facultate de Inginerie. „Marius Lunca a fost numit interimar pe funcţia de director al Gărdinii Zoologice Sibiu. El are 25 de ani şi lucrează de 6 ani în cadrul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat”, a mai spus Mirela Gligore.

Marius Lunca va fi interimar până la organizarea concursului pentru ocuparea postului lăsat vacant de Bebeşelea. Conform legii noul director poate să stea intermar şase luni de zile, cu posibilitatea de prelungire a mandatului.

Evadare cu scântei

În dimineaţa zilei de marţi, 13 decembrie, Sibiul a intrat în alertă după ce Mihaela, o tigroaică de 14 ani, a evadat de la Grădina Zoologică din Sibiu. Zeci de poliţişti, jandarmi şi pompieri au fost mobilizaţi, alături de vânători profesionişti şi angajaţi de la Zoo Sibiu, iar populaţia din cartierele învecinate zonei în care a dispărut animalul a fost atenţionată să nu-şi părăsească locuinţele. Tigroaica a fost prinsă după trei ore, fiind împuşcată mortal de către un vânător profesionist, după ce veterinarul de la Zoo a susţinut că l-ar fi atacat. Acesta a susţinut că tigrul ar fi devenit agresiv, după ce s-a tras cu puşca cu tranchilizant. A doua zi, îngrijitorul care a uitat deschisă poarta de la ţarcul tigrilor şi-a justificat gestul ca pe o „scăparte de moment”. Cadavrul tigroicei a ajuns la Cluj, unde va fi material didactic pentru studenţi, iar puiul ei va ajunge într-un parc protejat din Europa. 



Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite