Înghesuială pentru un loc de muncă, la Târgul de Cariere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţi, foşti absolvenţi de facultate sau oameni cu zeci de ani de experienţă pe piaţa muncii au luat cu asalt Casa de Cultură a Sindicatelor, în căutarea celui mai bun job. Sibienii au avut de ales din peste 850 de oferte

Înarmaţi cu zeci de CV-uri şi foarte mult optimism, oamenii au luat la rând standurile celor 35 de companii prezente la eveniment. Au stat de vorbă cu angajatorii şi au încercat să-i convingă că sunt că sunt cei mai potriviţi pentru postul pentru care au optat. Asta, în ciuda faptului că cei mai mulţi nu aveau pregătirea necesară pentru slujba la care aplicau.

„Neavând cultura locurilor de muncă, de cele mai multe ori, candidaţii spun că sunt dispuşi să muncească orice. Absolvenţii recenţi caută slujbe în poziţii cât mai sus, pentru care nu sunt potriviţi, în timp ce oamenii cu experienţă într-un anumit domeniu sunt dispuşi la compromisuri şi la schimbarea profilului“, ne-a explicat Ştefan Teişanu, organizatorul Târgului de Cariere. Oamenii au avut de ales din 850 de oferte, care vizau de la muncitori necalificaţi până la specialişti in diferite domenii.

În prezent, în judeţul Sibiu sunt înregistraţi peste 10.000 de şomeri şi doar puţin peste 50% dintre aceştia sunt beneficiari de indemnizaţie. Târgul de la Casa de Cultură a Sindiatelor va putea fi vizitat şi mâine, între orele 10.00 şi 16.00.

Eu mi-aş dori un post de inginer în industrie alimentară, dar sunt dispusă să lucrez şi în alt domeniu“, spune Anca Aleman, 26 ani, absolventă facultate.

image

Am lucrat 35 de ani ca lăcătuş montator, dar de anul trecut sunt şomer. Acum, m-aş mulţumi şi cu o slujbă în construcţii“, Petrică Barbălată, 50 ani, şomer.

image

„Mi-aş dori să lucrez în contabilitate, pentru că am terminat Ştiinţe Economice şi, de doi ani, nu am găsit nimic“, Ana Părean, 23 de ani, absolventă facultate.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite