Incursiune în lumea asiatică, la Muzeul „Franz Binder“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder
Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder

O nouă expoziţie inedită va putea fi admirată, începând de joi, la sediul instituţiei din Piaţa Mică. „Călătorind prin Altai şi Kamchatka”, realizată de Gabriela Medrea, propune o interesantă şi captivantă incursiune în lumea asiatică

CITIŢI ŞI

Karaoke, dans şi multă distracţie, la Carnavalul Primăverii

"Femeia ţintă", de mărţişor, de la Teatrul „Radu Stanca”

Manifestarea se va deschide la ora 12.00,  printr-o conferinţă susţinută de autoarea imaginilor, care va prezenta informaţii şi impresii despre locurile şi populaţiile cu care a intrat în contact pe parcursul călătoriei sale în Asia.

„Acţiunile se adresează publicului larg de toate vârstele, cu precădere studenţilor de la facultăţile de geografie-turism, etnologie şi jurnalistică. Ele se încadrează în obiectivul general al Muzeului „Franz Binder” de a face mai bine cunoscute aspecte privind culturile popoarelor lumii şi se înscriu în orientarea instituţiei de colaborare cu specialişti, colecţionari sau călători care au luat parte  direct la viaţa oamenilor de pe alte continente“, spun reprezentanţii Muzeului „Astra“.

Expoziţia reuneşte 71 de fotografii originale, înfăţişând diverse aspecte etnografice şi geografice, pe care Gabriela Medrea le-a realizat în anul 2008, când a călătorit alături de Uca Marinescu şi Marian Curculescu în Altaiul Siberian  şi Kamchatka, zone cu particularităţi destul de puţin cunoscute publicului larg.

Fotografiile ce alcătuiesc expoziţia  vor putea fi vizionate până la data de 3 aprilie, de marţi până duminica, între orele 9 – 17.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite