Începutul de an şcolar a golit buzunarele părinţilor sibieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

62.658 de elevi au început astăzi şcoala în tot judeţul Sibiu. Conform ultimelor date oficiale, 8.216 dintre ei vor învăţa, din păcate, în clădiri neautorizate sanitar.

CITIŢI ŞI

Aglomeraţie mare în pieţele de flori din Sibiu

La indicaţiile Inspectoratului Şcolar al Judeţului Sibiu, directorii de şcoli au trecut peste ordinul ministrului Educaţiei şi au organizat astăzi festivităţi de deschidere a anului şcolar. „Domnul ministru a făcut mai mult o recomandare, mi se pare firesc să existe o mică festivitate”, spune Constantin Gorun, inspectorul şcolar general. Primul clopoţel a sunat astăzi la ora 9.00, mii de copii şi adulţi fiind prezenţi la reîntâlnirea cu şcoala.

Şi dacă cei mici au fost extrem de bucuroşi la revederea colegilor, pentru majoritatea părinţilor începerea noului an şcolar a venit cu o gaură adâncă în buzunare. Şi în inima acestora a existat astăzi aceaşi scindare: bucurie pe de o parte, grijă pentru haine şi rechizite pe de altă parte. „A fost mult mai greu ca în alţi ani. Preţurile cresc şi salariile scad, de unde să scoatem alţi bani? Dar copilul nostru, facem tot ce putem pentru el”, spune Maria Popescu, părinte de elev la Grupul Şcolar „Avram Iancu”.

Buget mai mic
Şi Gheorghe Gândilă a făcut eforturi considerabile pentru ca celor doi copii ai săi să nu le lipsească nimic la începutul noului an. Sibianul are o fată în clasa a IV-a şi un băieţel în ultimul an de grădiniţă. Atât el, cât şi soţia, sunt bugetari, veniturile lunare însumând doar 900 de lei, după tăierile de 25%. „Este foarte greu, dar ne-am străduit cât am putut pentru a le oferi copiilor tot ce e mai bun. Am strâns cureaua atât cât am putut, bugetul alocat fiind mult mai mic decât anul trecut. Doar pentru început, am cheltuit 600 de lei, dar încă nu am cumpărat tot ce trebuie.
Oricum, învăţământul din România e sub orice critică. Nu văd niciun viitor pentru aceşti copii“, spune Gheorghe Gândilă, care este nevoit să lucreze suplimentar, în afara programului, pentru a se descurca cu banii.

Anul şcolar început astăzi se va încheia pe 17 iunie 2011.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite