Începe vaccinarea antigripală la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Campania de vaccinare antigripală gratuită a populației începe în județul Sibiu cu două săptămâni întârziere față de data anunțată inițial. Primele doze de vaccin au sosit de la Ministerul Sănătății, și acoperă aproximativ 16 la sută din necesar.

Județul Sibiu a primit de la București 11.700 de doze de vaccin, ceea ce reprezintă 15,7 la sută din totalul celor solicitate.

Startul vaccinării se dă joi, 15 noiembrie, iar într-o primă fază 4.700 doze vor fi distribuite pentru vaccinarea persoanelor instituţionalizate şi a personalului medical din sectoarele de risc, iar restul de 7.000 doze sunt în curs de distribuire către medicii de familie, pentru vaccinarea celorlalte categorii la risc.

Conform strategiei Ministerului Sănătăţii, în sezonul 2012 – 2013 vor fi achiziţionate, la nivel naţional, 1 milion de doze de vaccin antigripal, din care au fost repartizate până în prezent jumătate, iar restul dozelor vor fi distribuite în cea de-a doua tranşă.

Conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Centrului European pentru Controlul Bolilor, vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, gravide, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personalul medical.

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor.

Deşi sunt raportate săptămânal la Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu cazuri cu simptome asemănătoare gripei, până în prezent, nu s-a confirmat cu laboratorul nici un caz de gripă în judeţul Sibiu.








Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite