Începe sesiunea de comunicări „Marketingul şi educaţia în muzee” la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Seminarul are loc la CNM Astra între 21 şi 23 octombrie.
Seminarul are loc la CNM Astra între 21 şi 23 octombrie.

Complexul Naţional Muzeal ASTRA organizează, în perioada 21-23 octombrie 2010, prima ediţie a Sesiunii de comunicări Marketingul şi educaţia în muzee.

CITIŢI ŞI:

Spectacol de Teatru – Lectură la Biblioteca Astra

Teatrul Naţional 'Radu Stanca' Sibiu participă la Festivalul de Teatru Piatra Neamţ

Cel mai mare Circ Acvatic din Europa a sosit la Sibiu

Gândită ca un prilej de întâlnire a specialiştilor în domeniile marketingului muzeal şi educaţiei din muzeele româneşti, sesiunea are drept principal scop un schimb periodic de experienţă, care să ducă la o mai bună comunicare şi care să scoată în evidenţă noutăţile în domeniu, modalităţile de abordare a acestei problematici, precum şi dificultăţile eventuale cu care se confruntă departamantele de marketing şi educaţie.

Workshop la seminar
Programul acestei prime ediţii include şi un workshop cu tema Utilizarea arhivelor foto, audio şi video în cadrul programelor de educaţie muzeală. Vor fi prezentate experienţe concrete, programe educaţionale care folosesc imaginea şi va fi evidenţiat modul în care au reacţionat participanţii la astfel de programe. Printre subiectele abordate în cadrul workshopului menţionăm: „ASTRAFilm şi ASTRAFilm Junior – valorificarea patrimoniului prin intermediul filmului documentar”,  „Cum citim realitatea prin intermediul fotografiei”, „Patrimoniul în fotografiile copiilor” şi „Copiii în fotografii de epocă – proiect de valorificare a arhivei fotografice a Muzeului ASTRA”.

Participanţi importanţi
Vor participa specialişti în domeniul filmului documentar şi al fotografiei precum directorul ASTRA Film, domnul Dumitru Budrala, artistul fotograf Louis Guermond sau coordonatoarea unui program educaţional pe tema fotografiei, Mihaela Cărbunaru. Comunicarea legată de utilizarea arhivei foto a Muzeului ASTRA va fi susţinută de Delia Voina. Nu vor lipsi nici atelierele practice, ai căror cursanţi vor fi, de această dată, chiar participanţii la sesiune. Aceştia vor avea, de exemplu, prilejul să se familiarizeze cu tehnica olăritului, în cadrul unui atelier coordonat de olarul Gheorghe Ţambrea din Horezu. Lucrările sesiunii se vor desfăşura în sala de conferinţe a Vilei Diana, în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, comunicările urmând să fie publicate într-un volum colectiv.   

Program:
Joi, 21 octombrie:
17,00 – Deschiderea sesiunii.
17,15 - Vizită ghidată – Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA

Vineri, 22 octombrie:
09,00 – 13,00 Secţiunea Marketing muzeal – moderator Lect. Univ. Dr. Alexandra Zbuchea
15,00 – 18,00 Atelier: Tehnica olăritului – prezintă olarul Gheorghe Ţambrea din Horezu.

Sâmbătă, 23 octombrie:
09,00 – 13,00 Secţiunea Educaţie muzeală – moderator Dr. Valer Rus
15,00 – Workshop: Utilizarea arhivelor foto, audio şi video în cadrul programelor de educaţie muzeală.

I.ASTRAFilm şi ASTRAFilm Junior – valorificarea patrimoniului prin intermediul filmului documentar. Prezintă Dumitru Budrala, Director ASTRAFilm.
II.Cum citim realitatea prin intermediul fotografiei – prezintă Louis Guermond, artist fotograf.
III.Patrimoniul în fotografiile copiilor – prezintă Mihaela Cărbunaru, coordonatorul unor ateliere educaţionale de fotografie.
IV.Copiii în fotografii de epocă – proiect de valorificare a arhivei fotografice a Muzeului ASTRA. Prezintă Delia Voina.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite