Începe primul festival popular - ecologic din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec, împreună cu Primăria Gura Rîului din Mărginimea Sibiului, derulează o campanie de mediu cu ocazia editiei a VII-a a Festivalului „Bujorul de munte” – 2-4 iulie 2010.

CITEŞTE ŞI:

Weekend-ul tradiţiilor şi al bebeluşilor, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului

VIDEO - Dj Tomcraft vine la Gura Râului la Fusion Festival România

Festivalul „Bujorului de munte” este un produs turistic apărut în anul 2004 şi născut din dorinţa gurenilor de a arăta faptul că turismul rural este strâns legat de păstrarea şi valorificarea tradiţiilor populare.

Evenimentul are loc în fiecare an, în prima duminică după sărbătoarea “Sânchetrului”, în primul sfârşit de săptămană din luna iulie, când bujorul de munte (rododendronul), înflorit la Iezerele Cindrelului, dă culoarea roz şi un parfum suav acestei căldări glaciare.

„Acest festival este un prilej de a cunoaşte tradiţia populară românească, valorile unităţii noastre de neam, limbă şi credinţă, de a degusta produsele gastronomice tradiţionale şi de a promova turismul rural in zonă’’, a declarat Ioan Duţu, primarul comunei Gura Rîului.

Orice astfel de acţiune este însă însoţită şi de o parte mai puţin plăcută şi anume generarea unei mari cantităţi de deşeuri. Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec a decis să sprijine organizarea acestui festival prin lansarea unei campanii de mediu care să ajute publicul participant să păstreze curăţenia zonei în care se desfaşoară evenimentul.

„Acţiunea noastră este menită să minimizeze impactul pe care deşeurile produse cu un astfel de prilej îl pot avea asupra ecosistemului din Mărginimea Sibiului. Dorim să generăm o campanie care să informeze şi să conştientizeze participanţii la festival asupra protejării mediului, în aşa fel încat să nu arunce gunoiul pe pajiştile, spaţiile verzi din întreaga zonă sau în râul Cibin”, a declarat  Liviu Popeneciu, preşedintele Asociaţiei RoRec.

„Unele dintre cele mai importante valori ale noastre, ale românilor, sunt tradiţiile, peisajele şi frumuseţile naturale moştenite de la străbunii nostrii. Noi ne-am asumat misiunea de a le proteja, dar nu putem face acest lucru fără sprijinul cetăţenilor prezenţi la astfel de evenimente. Iar ei nu se pot implica în aceste demersuri, fără a avea suportul necesar din partea celor ce au ca preocupare protecţia mediului”, a conchis acesta.

Acţiunea de mediu derulată de Asociaţia RoRec împreună cu Primăria Gura Rîului are doua componente: una de colectare de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) – ce se va desfăşura în perioada 2-4 iulie la centrul provizoriu de colectare instalat în centrul comunei Gura Rîului şi una de conştientizare şi informare a publicului asupra protejării ambientului în care se desfaşoară evenimentul, cu scopul de a nu arunca deşeurile la întâmplare, ci în locurile special amenajate în zona festivalului (3-4 iulie).

Activitatea de colectare DEEE se va desfăşura în zilele de 2-4 iulie, între orele 10-18, atât la punctul provizoriu de colectare, cât şi prin preluare de la domiciliu, pentru cetăţenii care vor apela echipa de call-center la numărul 0744 661 810 şi va oferi deponenţilor posibilitatea de a participa la o tombolă cu premii ce constau în 10 aparate electrocasnice Platinium, oferite de compania Romanel, membru afiliat RoRec.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite