Incendiul din zona vârfului Muma a fost stins

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Incendiul din zona vârfului Muma, în munţii Lotrului, a fost lichidat, mai mulţi voluntari rămânând la faţa locului, pentru a supraveghea zona, în cazul în care se mai reaprind focare. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Sibiu, Silviu Albişor, la incendiul din zona Şanta - Păltiniş, care s-a manifestat pe o suprafaţă de aproximativ  12 -15 hectare de subarboret cu extindere la coronament (pădure amestec fag şi molid), focarele reaprinse au fost stinse, iar forţele din cadrul Inspectoratului pentru Situaţiii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu s-au retras la baza, supravegherea în scopul prevenirii reaprinderii suprafeţelor afectate la faţa locului fiind asigurată de către Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu cu 2 voluntari şi o autospecială şi Ocolul Silvic Răşinari cu 3 angajaţi.   

Incendiul din zona Vârfului Muma, care s-a manifestat la aproximativ 7 hectare de vegetaţie uscată şi arboret a fost stins supravegherea faţa locului fiind asigurată de către 5 voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sadu şi 6 voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Tălmaciu.

“Cu privire la incendiile din zona vârfurilor Bătrâna, Arpăşelul de Sus şi Buceciu acestea au fost stinse asigurându-se supravegerea pentru a se preveni reaprinderea suprafeţelor afectate de către serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă şi ocoalele silvice în a caror zonă de competenţă se află suprafeţele afectate”, adaugă Silviu Albişor.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite