Incendiul de pădure din Păltiniș a fost lichidat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Pompierii și voluntarii au reușit să stingă incendiul care a cuprins aproximativ 15 hectare de pădure și vegetație din Păltiniș. La incendiul din zona vârfului Muma, se lucrează încă la lichidare.

Potrivit reprezentanților ISU Sibiu, la incendiul din zona Şanta - staţiunea Păltiniş, care s-a manifestat pe o suprafaţă de aproximativ 12 -15 hectare de subarboret cu extindere la coronament (pădure amestec fag şi molid) s-a acţionat cu 5 maşini de intervenţie şi 24 cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, o autospecială de lucru cu apă şi spumă cu 4 voluntari de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, o autoutilitară cu 3 voluntari de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Răşinari  şi 7 persoane din cadrul Ocolului Silvic Răşinari.

”Incendiul a fost lichidat iar începând cu ora 19:58 (duminică seara, n.r.), forţele care au acţionat din cadru ISU Sibiu s-au retras la bază, rămânând în supraveghere 3 voluntari cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă din cadrul Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu, 3 voluntari de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Răşinari şi 7 persoane de la Ocolul Silvic Răşinari”, spune Silviu Albișor, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

La incendiul din zona Vârfului Muma, care se manifestă la aproximativ 7 hectare de litieră, acţionează  pentru stingere 30 de cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu cu un autocamion de transport, 4 voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sadu, 6 voluntari de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Cisnădie cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, 14 voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Tălmaciu cu 3 autoutilitare, 4 persoane de la Ocolul Silvic Tălmaciu, 15 persoane de la Ocolul Silvic Valea Sadului cu 3 autoutilitare.

”Cu privire la incendiile din zona vârfurilor Bătrâna, Arpăşelul de Sus şi Buceciu acestea au fost stinse asigurându-se supravegerea pentru a se preveni reaprinderea suprafeţelor afectate de către serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă şi ocoalele silvice în a caror zonă de competenţă se află suprafeţele afectate”, adaugă Silviu Albișor.



Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite