Incendiu lângă pădure, în zona Crăciuneasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 5000 de metri pătraţi de vegetaţie uscată din zona Crăciuneasa, de pe raza localităţii Gura Râului, au ars seara trecută.


Zeci de pompieri, dar şi angajaţi ai Ocolului Silvic Cindrelul s-au luptat ore în şir cu flăcările. Riscul ca incendiul să se extindă şi la pădure era extrem de puternic, dar echipele din zonă au reuşit să izoleze focul. Cauza probabilă care a determinat izbucnirea incendiului se pare că a fost un foc deschis lăsat necontrolat.

În scopul prevenirii unor astfel de incendii şi arderi necontrolate, I.S.U Sibiu recomandă cetăţenilor să ţină cont de faptul că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă.

Arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, a deşeurilor şi a altor materiale combustibile se face numai pe timp de zi, în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului după terminarea activităţii.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite