Încă un membru al grupului de hackeri reţinuţi la Sibiu a ajuns în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hackeri din trei judete si din Bucuresti, adusi la DIICOT Sibiu
Hackeri din trei judete si din Bucuresti, adusi la DIICOT Sibiu

Tânărul de 25 de ani a fost ridicat de poliţişti din localitatea Tălmaciu, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare preventivă în lipsă, pentru 29 de zile. Membrii rețelei din care acesta făcea parte organizau licitații false pe internet, bunurile fictive scoase la licitație fiind dintre cele mai diverse, de la electrocasnice până la ATV-uri, mașini sau tractoare, prejudiciul estimat în acest dosar fiind de 120.000 de


„Tânărul a fost reţinut de către poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu şi Poliţiei oraşului Tălmaciu, aflându-se în prezent în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sibiu”, spune Luciana Balteş, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Polițiștii de la Crimă Organizată, sub coordonarea procurorilor Biroului Teritorial DIICOT Sibiu au făcut în dimineaţa zilei de 22 noiembrie 21 de percheziții domiciliare la Sibiu, Cluj, Arad, București și Vâlcea, fiind vizați membrii unei grupări specializate în fraude informatice.

În dosar sunt 120 de părți vătămate din Austria, Germania, Elveția, Franța și Statele Unite ale Americii.

Membrii rețelei organizau licitații false pe internet, bunurile fictive scoase la licitație fiind dintre cele mai diverse, de la electrocasnice până la ATV-uri, mașini sau tractoare, prejudiciul estimat în acest dosar fiind de 120.000 de euro.

image
image
image

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

Şapte dintre membrii grupării, printre care şi cei doi lideri din Sibiu şi Cluj, au fost déjà arestaţi preventiv pe 23 noiembrie, iar pe numele tânărului găsit la Tălmaciu şi a încă unui membru au fost emise mandate de arestare în lipsă.

La cele 21 de percheziţii, au fost ridicate foarte multe calculatoare, laptopuri, dar şi două autoturisme.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite