Încă cinci străzi din cartiere intră în lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Alte cinci străzi din municipiul Sibiu intră în lucru. Prima fintre ele este strada Maşiniştilor, unde lucrările au demarat deja în cursul acestei săptămâni. De luni, 25 iunie, vor înce3pe lucrările pe strada Ion Neculce iar alte trei străzi vor intra în lucru din 2 iulie.

Pe strada Maşiniştilor (cartierul Lazaret) constructorul a intrat de miercuri, 20 iunie pe primul tronson, dintre strada Dorobanţilor şi Henri Coandă. Prima operaţiune este săpătura pentru introducerea noii reţele de apă. Întreaga lungime a străzii pe care se va interveni este de 758 m, lucrările fiind programate să se încheie în 8 luni. Strada face parte din unul din pachetele finanţate din împrumutul BERD.

DPC intervine pe strada Ion Neculce începând de luni, 25 iunie. Echipele constructorului vor intra pe primul tronson, cel situat între strada Turismului şi strada Lânii, pentru a înlocui bordurile, pentru a reface trotuarele şi carosabilul. Întreaga stradă va fi reparată până în 15 august.

Lucrări pe 3 străzi din 2 iulie

Din data de 2 iulie vor începe lucrările pe străzile Dobrogei, Gh. Şoima şi Gh. Asachi. Şi aceste străzi au fost împărţite pe tronsoane, fiind prevăzute atât lucrări de reabilitare a reţelelor cât şi a carosabilului şi trotuarelor. Constructorul care a adjudecat contractul pentru aceste străzi care fac parte din pachetul Ştrand – Turnişor finanţat din împrumutul BERD este asocierea de firme Terra Building/ Vectra Service. Constructorul estimează că aceste trei străzi vor fi reabilitate şi redate traficului în aproximativ 6 luni.

O nouă staţie de autobuz la Cimitir

DPC lucrează la crearea unei noi staţii pentru transportul public în comun cu refugiu în zona intersecţiei străzilor N. Filimon şi Panait Cerna. Noua staţie va fi finalizată în aproximativ o lună şi jumătate.

De asemenea, tot în această perioadă va fi amenajată o nouă trecere de pietoni pe strada Avrig. Această trecere de pietoni va fi creată pentru a spori siguranţa pietonilor care traversează din Parcul Sub Arini. Înaintea trecerii de pietoni, pe ambele sensuri, vor fi montate obtacole pentru a determina autovehiculele să reducă viteza.


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite