Sibiu: Îmbulzeală la ajutoarele de făină şi zahăr

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Îmbulzeală la ajutoarele de făină şi zahăr
Sibiu: Îmbulzeală la ajutoarele de făină şi zahăr

Pensionarii şi şomerii au mers în număr mare să primească „cadourile” de la Uniunea Europeană. Sibienii beneficiari ai celor 180 de tone de făină, dar şi a câte patru kilograme de zahăr au făcut coadă la standurile de distribuţie de la Bricomat.

Dacă la prima vedere distribuţia pachetelor de faină către cei peste 12.000 de sibieni care se încadrează la condiţiile impuse de Uniunea Europeană, a părut floare la ureche, în ultimele zile lucrurile s-au schimbat total. Cum la începutul săptămânii oamenii nu s-au înghesuit la ajutoare, de vină fiind în mare parte vremea nefavorabilă de afară, ieri şi astăzi intrarea de la magazinul Bricomat, a devenit loc de promenadă pentru oameni beneficiari de ajutoarele de la UE. Primii beneficiari din cadrul acestui program, pensionarii şi şomerii, au făcut o coadă de câţiva zeci de metrii, reprezentanţii primăriei fiind nevoiţi să apeleze la ajutorul Poliţiei Comunitare, pentru organizare. Oamenii au intrat în grupuri de câte cinci şi au ieşit în mare parte fericiţi şi cu pungile pline de făină şi zahăr. „Am trei fete şi sunt şomer. E bună făina asta înainte de venirea iernii” a spus un şomer în timp ce se grăbea să prindă autobuzul cu care să se întoarcă în oraş. Primăria spune că sunt destule ajutoare pentru toţi cei care pot beneficia de ele. „Dorim să asigurăm beneficiarii că vor intra în posesia acestor ajutoare, cantitatea de făină fiind suficientă pentru toţi beneficiarii” a spus Mirela Gligore, din cadrul Biroului de presă al primăriei Sibiu.

Bătrâni nemulţumiţi
Chiar dacă au plecat cu pungile pline spre casă, mare parte din pensionari şi şomeri şi-au arătat şi nemulţumirile faţă de faptul că au fost nevoiţi să meargă în afara oraşului ca să poată să beneficieze de ajutoare. „Eu am proteză la picior şi nu pot să merg foarte mult pe jos. Sunt şi pensionară şi în vârstă. Vă daţi seama că e greu. Nu puteau domnule cei de la primărie să dea ajutoarele astea undeva în oraş? A trebuit să vin cu 2 autobuze ca să ajung aici.” a povestit cătrănită Marioara Pop, pensionară în vârstă de 64 de ani. Făina este ambalată la Sibiu, iar zahărul este din Cehia şi ambalat în Ungaria.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite