Ilie Carabulea, îngrijorat de creşterea preţului la petrol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magnatul Ilie Carabulea, proprietarul holdingului Atlassib, a declarat că preţul petrolului ar putea creşte în urma conflictului din Libia, iar o majorare cu cel puţin 10% a preţului carburanţilor va duce la intrarea în faliment a jumătate din transportatorii din România.


        
Carabulea a declarat pentru Mediafax, că o nouă majorare a preţurilor ar pune în mari dificultăţi transportatorii.  El a arătat că aproximativ jumătate din costurile de exploatare ale unei companii de profil sunt cu carburanţii.

„Dacă petrolul se scumpeşte, am mierlit-o. De aceea transportatorii privesc cu îngrijorare continuarea conflictului din Libia, care va duce la creşterea preţului petrolului“, a afirmat omul de afaceri.

El a explicat că profitul Atlassib s-a diminuat în ultimul an, ca urmare a creşterii preţului motorinei. „În ultimul an, cheltuielile firmelor de transport cu combustibilii au crescut semnificativ, iar profiturile au fost afectate“, a mai spus Carabulea.

De la începutul anului, companiile petroliere au scumpit carburanţii de şase ori, iar preţurile au urcat cu 3-4%. Carburanţii s-au scumpit anul trecut cu peste 15%, după ce în 2009 preţul a avansat cu 13%.

Preţul petrolului a urcat cu peste 20% de la începutul acestui an şi a trecut de 115 dolari/baril, iar problemele din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord ar putea menţine acest trend în viitorul apropiat.
            

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite