Ileana Selbing se exprimă prin pictură şi grafică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ileana Selbing
Ileana Selbing

Extrem de pasionată de ceea ce face, Ileana Selbing a avut zeci de expoziţii de-a lungul timpului, lucrările sale fiind apreciate atât în ţară, cât şi în străinătate

Artista a deprins pasiunea pentru desen încă din timpul grădiniţei, iar după terminarea liceului avea să expună, pentru prima dată, lucrările sale, în faţa publicului.

„ Acea primă expoziţie mi-a dat un imbold pentru a-mi continua studiile de specialitate, vizitatorii încurajându-mă în acest sens“, ne-a spus Ileana Selbing. După terminarea facultăţii, sibianca s-a mutat, alături de sotul său, la Piteşti, unde s-a angajat ca profesoară, la Liceul de Artă Plastică. După 18 ani avea să revină la Sibiu, unde şi-a continuat cariera didactică.

Au urmat 15 ani alături de elevii de la Liceul Pedagogic, reuşind de-a lungul timpului să dezvolte creativitatea elevilor şi să îi atragă pe aceştia spre artele plastie, prin cursurile predate. Niciun moment însă, artista nu a renunţat la pasiunea sa pentru pictură. Lucrările sale au ajuns la Muzee de Artă din întreaga ţară, iar priceperea i-a fost recunoscută chiar şi la nivel internaţional. „ Foarte multe dintre tablouri s-au vândut în Germania, Ungaria, Norvegia, Anglia şi Olanda“, explică Ileana Selbing.

Prima expoziţie de grafică

Pe lângă pictură, artista a reuşit să realizeze şi o serie de lucrări grafice, pe care le-a expus la Galeria de Artă din Piaţa Mare sub denumirea de „Repere medievale sibiene“. Expoziţia reuneşte 43 de lucrări despre bisericile fortficate din judeţ, iar artista a dedicat trei ani realizării acesteia. „ Este prima expoziţie de acest gen, pe care am realizat-o. Lucrez de trei ani la ea, m-am documentat foarte mult, am ales unghiurile cu mare grijă, găsindu-l pe cel care m-a impresionat în mod deosebit. Aceste lucrări nu au fost făcute oricum, au necesitat foarte multă muncă şi am pus accent pe detalii“, a explicat autoarea.

De altfel, aceasta şi-a propus să acorde mult mai multă atenţie bisericilor fortificate, propunându-şi să realizeze, pe viitor, o expoziţie mai amplă, pe această temă.

Întrebări şi răspunsuri

Care este lucrarea care vă este cea mai dragă, dintre cele realizate?
Este vorba despre un portret al marelui poet Mihai Eminescu, în care am pus un accent deosebit pe ochi. Foarte multă lume a apreciat acea lucrare şi am avut foarte multe cereri de cumpărare, însă nu pot să renunţ la ea.

Ce alte pasiune aveţi?
Îmi place foarte mult muzica şi apreciez toate genurile. Cu precădere însă, îmi place muzica simfonică şi vocal-simfonică, mă mişcă. De asemenea, sunt o iubitoare a sportului. Am practicat, în copilărie şi adolescenţă, patinaj artistic şi am făcut înot de performanţă.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite