Igaş: „Demiterea lui Petre Tobă are legătură cu cazul Chilat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igaş, Kovesi şi noul şef al Poliţiei Române au făcut front comun în cazul Chilat
Igaş, Kovesi şi noul şef al Poliţiei Române au făcut front comun în cazul Chilat

Ministrul Administraţiei şi Internelor a mărturisit la Sibiu că eliberarea din funcţie a lui Tobă are legătură directă cu cazul din Neamţ. Tobă a fost acuzat că a ştiut de problemele din Moldova şi nu a făcut nimic.

CITIŢI ŞI:

Procurorul sibian Florin Apostu mai stă 30 de zile în arest

Iohannis despre dosarul prim procurorului Florin Apostu: ”Aceste probleme afectează grav imaginea Sibiului”

Florin Apostu, şeful Parchetului Judecătoriei Sibiu va fi judecat la Constanţa

Igaş Constantin Traian, a declarat joi la Sibiu, că eliberarea din funcţie a lui Petre Tobă este o consecinţă directă a ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ în cazul Chilat. Ministrul spune că acesta este doar începutul unor astfel de demiteri.

„Eu cred că măsurile pe care le-am luat sunt corecte şi echilibrate. Le-am luat în urma unei stări pe care am găsit-o în ceea ce priveşte poliţia română. Categoric că are o legătură. Nu este permis din partea nici unui şef de armă să tolereze asemenea fapte, fapte care înţeleg că erau cunoscute de mai mult timp domnului Tobă. Vreau seriozitate maximă din partea tuturor şefilor de armă. Cei care trebuiau să plătească într-o primă fază au făcut-o deja. Vor mai urma şi alţii” a spus Igaş.

Koveşi grăbeşte mersul anchetei
Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, prezentă şi ea la Sibiu la seminarul de combaterea evaziunii fiscale, a spus că urmăreşte cu maximă atenţie acest dosar. „După preluare în acest dosar, actele de urmărire penală s-au administrat cu ritmicitate. Am dispuns toate măsurile ca acest dosar să fie soluţionat cu operativitate.. Vom verifica toate informaţiile care au apărut în spaţiul public” a spus aceasta.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite