Ice Hotel Bâlea Lac somat de suedezi să îşi schimbe denumirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Ice Hotel din Jukkasjärvi (Suedia) le-au solicitat, printr-o adresă scrisă, proprietarilor Ice Hotel Bâlea Lac să renunţe la denumirea de „Ice Hotel“, afirmând că este o marcă înregistrată deţinută de ei, şi altfel îi vor acţiona în judecată pe români.


Suedezii au transmis această solicitare de curând. Reprezentanţii Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac susţin că solicitarea lor este nefondată şi afirmă că vor lăsa incidentul pe mâna juriştilor, în cazul în care suedezii vor lua vreo măsură în instanţă, împotriva lor.


 „Noi avem un avocat angajat să se ocupe de această problemă. Nouă ni s-a solicitat să schimbăm denumirea de Ice Hotel până pe 10 februarie, dar deocamdată vrem să ştim dacă este într-adevăr aşa. Practic, vrem să vedem exact dacă poţi înregistra aşa nişte cuvinte uzuale.  Hotel este un cuvânt uzual, hoteluri sunt multe, iar „ice“ înseamnă gheaţă, la fel de uzual. Dar vom vedea. Oricum noi vorbim româneşte, aici e Hotelul de Gheaţă, dar vom analiza această solicitare a suedezilor şi urmează să decidem ce vom face pe viitor“, spune Leopold Klingeis, manager al Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac.


Construcţia celui de al şaselea Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac a fost inaugurată înainte de Crăciun, şi are 14 camere pe o suprafaţă de 650 de metri pătraţi. O noapte de cazare într-o cameră de gheaţă costă 300 de lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite