ÎPS Laurenţiu Streza: Soarta Mitropoliei Clujului se va decide peste 40 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sfântul Sinod va decide atunci dacă se va reuni vechea mitropolie a Ardealului, divizată în urmă cu patru ani, sau se va rămâne la forma actuală. Potrivit mitropolitului Ardealului, va fi luată decizia cea mai bună pentru Biserică.

CLICK AICI PENTRU O GALERIE FOTO CU ÎPS LAURENŢIU STREZA VORBIND DESPRE BARTOLOMEU ANANIA

CITEŞTE ŞI:

Rugăciune comună a creştinilor la Sibiu

Mitropolitul Ardealului: feriţi-vă de grupările religioase stiliste!

Întrebat dacă Mitropolia Clujului va mai supravieţui, după moartea lui ÎPS Bartolomeu, mitropolitul Ardealului a spus că „dacă va fi bine pentru Biserică va supravieţui, iar dacă nu va fi bine pentru Biserică ea va veni acolo unde trebuie să fie, unde  a fost de la început“.

Mitropolitul Ardealului a completat că o decizie va fi luată peste 40 de zile, când vor fi alegeri pentru scaunul rămas vacant, după moartea mitropolitului Bartolomeu Anania. Atunci se va decide dacă se va reunii vechea Mitropolie a Ardealului sau se va rămâne la forma actuală.

„Atunci se va constata dacă lucrarea aceasta a fost întradevăr o lucrare necesară şi benefică, dacă nu, Biserica îşi are soluţiile ei, administrative, pentru că este o problemă administrativă şi canonică. Sunt 40 de zile în care lăsăm în linişte şi pace să se odifhnească sufletul celui plecat, după 40 de zile vor fi alegeri pentru scaunul vacant şi Sfântul Sinov va vedea cum va rezolva această situaţi“, a completat ÎPS Streza.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite