Sibiu: Hoţii de buzunare dau lovitura prin "îmbrăţişare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Hoţii de buzunare dau lovitura prin "îmbrăţişare"
Sibiu: Hoţii de buzunare dau lovitura prin "îmbrăţişare"

Poliţiştii sibieni sunt în alertă de la începutul săptămânii şi caută un hunedorean suspectat că a dat o lovitură în Mediaş, furând un portofel pe stradă, printr-o metodă mai rar întâlnită pe stradă, aşa numitul “furt prin îmbrăţişare”.

Sami Breica din Deva şi-a pus pe urme şi poliţiştii din judeţul Sibiu, după ce era căutat de cei din Hunedoara, care vroiau să-l bage la răcoare 1an şi trei luni pentru infracţiuni la legea circulaţiei. Tânărul în vârstă de 32 de ani l-a “îmbrăţişat” în plină stradă, în Mediaş, pe un bărbat din Târnava, şi i-a şterpelit portofelul în care nu erau decât 50 de lei.

Potrivit poliţiştilor de la Investigaţii Criminale, furturi prin această metodă nu s-au mai petrecut în stradă de multă vreme, fiind însă frecvente în mijloacele de transport în comun, unde din cauza aglomeraţiei, hoţii nu dau prea mult de bănuială victimei, prefăcându-se că se dezechilibrează.  Metoda folosită de pungaşi mai nou şi pe stradă la fel de simplă Victima este îmbrăţişată de către hoţ, care reuşeşte, în câteva secunde, bazându-se surprinderea creată, să-ifure portofelul. Târnăveanul Ioan Moldovan a păţit la fel în Mediaş, la începutul săptămînii, când necunoscut a dat peste el, la luat în braţe şi apoi a rupt-o la fugă şi s-a suit într-o maşină care îl aştepta. Ioan Moldovan şi-a dat seama imediat că a fost jefuit şi a anunţat Poliţia.

I-a păcălit pe poliţişti

La scurt timp poliţiştii medieşeni au oprit autoturismul în care se aflau patru bărbaţi. I-au legitimat, dar unul dintre ei avea doar copia unei cărţi de identitate. Acesta era chiar hoţul pe care-l căutau dar pe care l-au scăpat. Sami Breica s-a îndepărtat puţin de maşină pe motiv că nu se simte bine şi profitând de o clipă de neatenţie a poliţiştilor a rupt-o la fugă. Portofelul a fost găsit apoi în şanţul de lângă marginea drumului, aruncat de fugar, cu actele în el dar fără bani. În urma cercetărilor, poliţiştii au descoperit că bărbatul care fugise era defapt o altă persoană decât declarase. Hoţul din Deva era căutat pentru executarea unei pedepse de 1 an şi trei luni, pentru infracţiuni  la regimul circulaţiei. Când va fi găsit, tânărul de 32 de ani  va fi cercetat şi pentru comiterea infractiunilor de furt calificat, fals privind identitatea şi uz de fals.

Hoţii de pe 17

Reprezentanţii societăţii de transport în comun din Sibiu spun că mai au cazuri răzleţe de furturi din buzunare dar nu ca in urma cu un an, cand o banda le-a dat mult de furcă pe autobuzul 17, către Obor. 
“Am fost nevoiţi chiar să instalăm camere de supraveghere în autobuzele de pe traseul 17, dar erau probleme cu alimentarea lor pernamentă şi nu am extins proiectul deocamdată. Totuşi furturile s-au rărit”
a declarat Titel Banea, inginer auto la Tursib.


Cum vă feriţi buzunarele

Pentru a nu cădea victime pungaşilor, feriţi-vă pe cât posibil de “îmbrăţişări”. Este posibil ca infractorul să simuleze starea de ebrietate şi să vă ia în braţe întîmplător, în încercarea de a-şi regăsi echilibrul. Dacă păţiţi totuşi aşa ceva, verificaţi-vă imediat buzunarele, încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale acelei persoane sau a mijlocului de transport cu care aceasta se deplasează şi sunaţi la 112.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite