Hăituiţi în Europa, aplaudaţi la Sibiu. Cealaltă faţă a ţiganilor se dezvăluie două zile în Dumbrava Sibiului (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vreme ce în toată Uniunea Europeană se nasc discuţii aprinse privind înăsprirea legislaţiei în ceea ce priveşte romii din România şi Bulgaria, la Sibiu ţiganii din toată ţara au fost primiţi cu aplauze şi cuvinte de laudă. A început Târgul Romilor Meşteşugari!

CITEŞTE ŞI:

Regele şi prinţul Cioabă socializează pe facebook

Regele Cioabă: „Hoţii trebuie pedepsiţi indiferent că sunt romi, români, fracezi sau italieni“

Sibianca de 11 ani, devenită mamă, susţine că e virgină

Romi din toate regiunile ţării au ajuns în această dimineaţă în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, pentru a lua parte la cea de-a VII-a ediţie a Târgului Romilor Meşteşugari.



„Târgul Meşteşugarilor Rromi este o invitaţie pentru toţi aceia care, sâmbătă şi duminică, vor avea dorinţa să viziteze Muzeul în aer liber din Dumbrava Minunată a Sibiului, şi care, pe lângă monumentele arhitecturale, vor putea admira şi achiziţiona produsele atât de trebuincioase oricărei gospodării. Este un eveniment menit să susţină utilitatea şi frumuseţea schimbului intercultural “, spune Oana Burcea, muzeograf.



Primii care au ajuns în muzeu au fost argintarii şi căldărarii, care după ce şi-au expus marfa au încercat să-şi atragă clienţii din rândul turiştilor.



Lingurarii şi meşterii în lemn au vrut să-şi creeze marfa chiar în faţa vizitatorilor, apucându-se imediat de treabă.



Scopul acestui târg este acela de a arăta că romii însemnă mult mai mult decât prejudecăţi. Târgul Romilor Meşteşugari se încheie mâine seară. Evenimentul se va desfăşura între orele 10.00 şi 19.00. Accesul publicului la eveniment se face pe baza biletelor obişnuite, în valoare de 15 lei, pentru adulţi, respectiv 3.5 lei pentru elevi şi studenţi.



Căldărarii şi argintarii îşi arată măiestria în Dumbrava Sibiului

image
image
image
image
image

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite