Hackeri sibieni săltaţi pentru fraude de 100 de mii de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase sibieni au fost săltaţi, în această dimineaţă, în urma a trei percheziţii domiciliare efectuate de Serviciul de Criminalitate Organizată şi Antidrog Sibiu.

Acţiunea s-a desfăşurat concomitent şi în judeţele Vâlcea şi Olt, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, constituit din 26 de învinuiţi, specializat în săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

În fapt,  se reţine că  învinuiţii accesau site-uri specializate în tranzacţii on-line, oferind spre vânzare bunuri pe care în realitate nu le deţineau. De regulă, accesul la aceste site-uri se făcea prin crearea de conturi de utilizator, folosind datele de înregistrare ale altor persoane ori date ale cardurilor bancare aparţinând acestora.

Astfel se realiza disimularea identităţii şi se crea percepţia eronată cu privire la activitatea de utilizator legitim.
 
Victimele erau determinate prin manopere de inducere în eroare să transfere diferite sume cu titlu de preţ al bunului oferit spre vânzare, garanţie sau taxe de livrare sau asigurare.

Valoarea totală a prejudiciului creat depăşeşte suma de 100.000 de euro, fiind identificate 100 de părţi vătămate, cetăţeni străini.

Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul SCCO Vîlcea, BCCO Piteşti, BCCO Craiova, SCCO Sibiu şi SCCO Hunedoara, precum şi lucrători din cadrul B.S.I.J. "Vlad Ţepeş" şi I. J. J. Vâlcea.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite