Guvernul Japoniei donează 70 de mii de euro spitalului din Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În loc să ajutăm noi japonezii, Guvernul Japoniei trimite fonduri neramburasabile la Sibiu. Spitalul Judeţean Sibiu urmează să achiziţioneze aparatură medical, după ce a câştigat un proiect cu finanţare nerambursabilă. Banii vin tocmai de la Guvernul Japoniei, ţară grav afectată în ultimele zile, prin Ambasada Japoniei  în România.



Acestă donaţie se face în cadrul Programului de Asistenţă nerambursabilă, prin intermediul proiectului „O viaţă mai bună”, oferit de Guvernul Japonez. Astfel, în baza Contractului de Grant, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu primeşte suma de 69.827 Euro din care se vor achiziţiona echipamente medicale, care vor contribui la îmbunătăţirea standardelor de performanţă, astfel încât calitatea actului medical să crescă în beneficiul pacienţilor.

Aparatura medicală ce urmează să fie achiziţionată: EKG-uri, defibrilatoare, masă de operaţie, EEG, Endoscop etc., va ajunge în mai multe secţii ale spitalului şi  va înlocui vechile echipamente, multe dintre ele, vechi de 20 de ani.

În colaborare cu Guvernul Japoniei, compania japoneză Takata-Petri din Sibiu va contribui la acest proiect, prin acoperirea cheltuielilor cu TVA-ul pentru aparatura medical.

Prim Secretarul din cadrul Ambasadei Japoniei în România, Shin Ogawa, present la astăzi la Sibiu pentru semnarea contractului,  susţine că japonezii, greu încercaţi în această perioadă de dezastrul produs de calamităţile naturale, au promis această finanţare şi trebuie să se ţină de cuvânt, indiferent de situaţia din ţara lor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite