Sibiu: Un sibian de 14 ani a câştigat endurocrossul de pe Guşteriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan Buţiu a câştigat laurii categoriei Hobby la cursa de endurocross de pe Dealul Guşteriţei. Puştiul se dă de câţiva ani pe motociclete de enduro, el fiind cel mai bun la clasa lui şi anul trecut, la cupa inaugurală sibiană.

O zi frumoasă cu soare, prea mult soare ar spune unii. Şi praf cât încape. Circuitul de motocros şi pădurile de pe dealul Guşteriţei au fost scena celei de-a V-a etape din Campionatul Naţional de Endurocross. Clubul organizator, A.M.C. Bogdan Sibiu şi-au dat toată silinţa ca etapa de la Sibiu să se desfăşoare sub cele mai bune auspicii. Şi aşa a şi fost, cu excepţia prafului de pe pista de motocros care a provocat la startul categoriilor A şi B un ambuteiaj în urma căruia un sportiv a fost nevoit să abandoneze. „O etapă bine organizată. Traseul a fost unul de dificultate medie pe care viteza a fost destul de bună pentru a nu avea loc accidente. Un punct slab pentru pista de motocros care nu a fost udată, din această cauză fiind foarte mult praf”, a precizat Ovidiu Spârchez, reprezentant al Federaţiei Române de Motociclism (FRM).

Traseul de motocros a fost mult îmbunătăţit

Aceasta a fost a doua cursă oficială de endurocross organizată la Sibiu, după cupa inaugurală de anul trecut. De atunci şi până acum, traseul a beneficiat de îmbunătăţiri demne de apreciat, pista de motocros devenind mai tehnică prin amenajarea unor trambuline în plus. „S-a muncit foarte mult la traseu, în special la cel de motocros. Am decopertat iarba de pe toată lungimea traseului de motocros şi am mai construit alte cinci trambuline faţă de cele existente”, a declarat Claudiu Popescu, preşedintele clubului organizator. În ciuda eforturilor depuse, etapa de la Sibiu nu a atras mulţi sportivi, fiind puţin peste trei zeci de participanţi.

Doar 35 de participanţi
Organizatorii au fost puţin dezamăgiţi de numărul mic de sportivi înscrişi pe grila de start, dar spun că era oarecum firesc să se întâmple asta. „La una din etapele precedente, cea de la Târgu Mureş, au fost doar 20 de participanţi şi mă aşteptam să nu vină foarte mulţi nici la Sibiu. Nu înţeleg de ce a scăzut interesul motocicliştilor pentru endurocross. O explicaţie pentru slaba participare de la Sibiu ar fi etapa de motocros de la Moreni care are loc în acest week-end”, a mai spus Claudiu Popescu. Pe traseul lung de 7,5 kilometri s-a încumetat şi Sorina Sandu, singura fată din concurs dar şi din campionat, care nu are mai mult de 19 ani. Ea este campioana europeană en titre la endurocross şi vrea să-şi păstreze titlul şi în sezonul 2009. „Am renunţat la motocros, mă axez pe endurocross, unde vreau să fiu campioană europeană şi anul acesta. Am fost la etapa de europene din Ungaria şi urmează să merg în Ucraina”, a declarat Sorina Sandu.

Cel mai bun, la 14 ani

Chiar dacă la cea mai importantă categorie, cea de Avansaţi (A), nu a participat şi, implicit, nu a câştigtat niciun sibian, la celelalte două clase moto, Sport (B) şi Hobby (C) locurile întâi au fost adjudecate de endurişti din Sibiu, membri ai clubului A.M.C. Bogdan Sibiu. Astfel, Bogdan Buţiu, un puşti de numai 14 ani, a terminat primul la categoria Hobby (C), după o întrecere de aproape două ore pe cei 7,5 kilometri ai traseului. Pe locul trei a urcati Flavius Rod, endurist care este la prima etapă din campionatul de endurocross din acest an la care participă. La categoria Sport (B), locul întâi a ajuns tot în Sibiu, la Paul Frăţilă (A.M.C. Bogdan Sibiu). La prima clasă de concurs, Avansaţi (A), s-a impus sătmăreanul Emanuel Gyenes (clubul Vectra Zărneşti), multiplu campion naţional la enduro, endurocross şi rally-raid, cel mai bine cotat român la Raliul Dakar. Cu cele 30 de puncte luate la Sibiu, Gyenes a reuşit astfel să preia conducerea clasamentului general. La clasa Quad, singura categorie pe patru roţi de la endurocross, timişoreanul Răzvan Irimescu a făcut ceea ce ştie să facă cel mai bine: a câştigat.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite