Grigore Cartianu, Radu Paraschivescu şi Dorel Vişan îşi lansează cărţile la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SibiuBookFest, cel mai important târg de carte din Sibiu, îşi deschide porţile în 2 iunie, într-un pavilion de peste 1300 de metri pătraţi, care va găzdui timp de patru zile o colecţie impresionantă de cărţi, scoase la vânzare de peste 50 de edituri româneşti.

CITEŞTE ŞI:

Zece zile până la deschiderea Sibiu BookFest

Noaptea cărţilor deschise la Sibiu

Cea de-a doua ediţie a SibiuBookFest aduce în faţa cititorilor nume consacrate ale scriiturii româneşti. Autori renumiţi vin la Sibiu pentru a prezenta ultimele apariţii editoriale româneşti, de la beletristică la science-fiction, cărţi de antreprenoriat sau volume strâns legate de istoria României.

Vineri, în cea de-a doua zi a SibiuBookFest, la ora 15, Radu Paraschivescu îl va prezenta pe Adrian Georgescu, cu cartea „Câteva sfârşituri de lume”. La ora 15:30, Gabriel Liiceanu o va prezenta pe Ioana Pârvulescu, cu cartea „Lumea ca ziar. A patra putere: Caragiale”. Tot vineri, la ora 16:15, Gabriel Liiceanu va prezenta şi cartea „Itinerariile unei vieţi: E.M. Cioran”.
   
SibiuBookFest va găzdui lansarea cărţii „Antreprenoriat. „Drumul de la idei catre oportunităţi şi succes în afaceri” vineri, 3 iunie ora 12.30, scrisă de unul dintre cei mai în vogă antreprenori ai momenului, Marius Ghenea, cunoscut ca unul dintre „leii” prezenţi în emisiunea „Arena Leilor”. „Este un proiect de suflet mai vechi al meu, pe care mă bucur sa reuşesc să îl finalizez acum. Informaţiile din carte sunt, cred eu, utile pentru orice antreprenor, dar şi pentru cei care se gândesc să urmeze în viitor această cale sau chiar pentru cei care nu sunt antreprenori, dar sunt implicaţi în orice alt mod în activităţile antreprenoriale din România”, spune Marius Ghenea despre cartea sa.

Tot vineri, de la ora 17:30, unul dintre marii actori români, Dorel Vişan, lansează ediţia bilingvă, româno-spaniolă a cărţii „Psalmi/Salmos”. Dorel Vişan a fost nominalizat între cei 12 finalişti ai celui mai prestigios concurs mondial de poezie mistică, PREMIO MUNDIAL DE POESIA MISTICA FERNANDO RIELO, Spania, decembrie 2010, la care au participat 208 concurenţi, din 32 de ţări.
 
Grigore Cartianu vine la SibiuBookFest cu „Sfârşitul Ceauşeştilor”, carte vândută în peste 100 de mii de exemplare în primele nouă luni de la lansare. Volumul de 528 de pagini reconstituie în detaliu cele trei zile din decembrie 1989, care s-au încheiat cu judecarea şi executarea, în ziua de Crăciun, a celor doi conducători contestaţi prin revoluţie şi detronaţi prin lovitură de stat. „Sfârşitul Ceauşeştilor” a fost tradus în cinci limbi şi urmează să fie publicată pe cel puţin trei continente.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite