Sibiu: Grevă şi nu prea în instituţiile sibiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Grevă şi nu prea în instituţiile sibiene
Sibiu: Grevă şi nu prea în instituţiile sibiene

Cu mici excepţii, activitatea profesorilor s-a desfăşurat normal, iar medicii au renunţat la greva anunţată, din cauza unei directive trimise de Direcţie de Sănătate Publică, interpretată greşit de cadrele medicale.

Activitatea profesorilor sibieni s-a desfăşurat în condiţii normale în aproape toate şcolile, şi asta pentru că majoritatea cadrelor didactice din judeţ, aproximativ 5.500 la număr, sunt afiliate Federaţiei Educaţiei Naţionale(FEN), care a decis să protesteze doar prin grevă japoneză. Aceştia şi-au desfăşurat orele în condiţii normale, însă au purta banderole albe pe mâini, în semn de solidaritate cu colegii din celelalte federaţii. Au fost însă şcoli în care orele s-au desfăşurat după un orar special, deoarece majoritatea cadrelor didactice aparţineau Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ(FSLI), care a decis să protesteze prin greva generală, însă procentul acestora a fost foarte mic. Este vorba de Liceul de Artă, Şcoala generală nr. 20 şi Colegiul Naţional „Octavian Goga“ , din Sibiu, dar şi de Şcoala Naţională de Gaz şi Grupul Şcolar Automecanica din Mediaş. „La noi, sunt 59 de membri FSLI şi 26 FEN. Cei din FSLI nu au venit la şcoală, fapt pentru care s-a făcut un orar special încă de joi,  care cuprinde doar orele la care predau membri FEN“, ne-a spus Daniela george, director adjunct la Liceul de Artă.

Doar pe hârtie

La Consiliul Judeţean, greva a fost însă doar pe hârtie. Deşi era anunţată încă de la intrare, activitatea se desfăşura în această dimineaţă în condiţii normale, iar la Spital s-au înregistrat proteste doar la Centrul de Transfuzii, unde s-a asigurat doar o treime din activitate. În rest, medicii şi-au desfăşurat activitatea în mod normal, datorită unei directive trimise în această dimineaţă de Direcţie de Sănătate Publică, din care medicii au înţeles că trebuie să îşi desfăşoare activitatea în mod normal. „S-a trimis o adresă de la DSP cum că se lucrează normal, iar oamenii au fost derutati. Trebuia sa-I lase sa iasa la greva. Am primit şi eu mesaj ca se lucreaza normal. Nu se lucreaza normal cand este grevă“, ne-a spus Dan Pirnoiu, preşedintele Sanitas Sibiu. Directorul DSP, Ioan Maniţiu, spune însă că a cerut doar lămuriri despre cum se va asigura asistenţa medicală de urgenţă, fiind vorba despre o greşeală de interpretare. „Este o interpretare greşită. Drepturile sindicale nu le poate lua nimeni. Am dat o dispozitie sa aibă grijă să ţină asistenţa medicală. Este o greşeală de interpretare. Noi am facut o sedinţă la Directie, că trebuie să ştim cum se asigură asistenţa medicală de urgenţă.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite