Gratuitatea la parcarea din Piaţa Mică nu e gratuită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Softul programului de la aparatele de taxare şi scanare ale tichetelor de parcare din Piaţa Mică i-a „fentat” pe automobilişti în ultima perioadă. Primăria a făcut revizie la sistem în prima parte a lunii aprilie şi totul a fost găsit în regulă la momentul respectiv.

CITIŢI ŞI:

18 milioane de euro pentru supervizarea autostrăzii Sibiu - Orăştie

Locuri de parcare pe strada Semaforului

Parcare cu plată în faţa Târgului Obor

Dacă mergeţi vreodată în Sibiu şi vreţi să parcaţi în una din cele mai aglomerate parcări dirijată prin acces electronic cu barieră, iar pe tichetul de intrare scrie că primele 10 minute sunt gratuite, atunci să nu o luati tot timpul în serios. Asta pentru că parcarea în Piaţa Mică e gratis doar atunci când sistemul electronic de taxare funcţionează ca la carte.

După ce câţiva şoferi s-au văzut nevoiţi să se întoarcă la aparatul de taxat pentru a achita taxă de 1 leu, chiar dacă nu staţionaseră 10 minute în Piaţă, reporterii Adevărul de Seară au verificat dacă sistemul funcţionează aşa cum scrie şi în teorie. Pe tichetul eliberat la accesul în Piaţa Mică, scrie că primele 10 minute sunt gratuite şi netaxabile.

Astfel s-a intrat cu un autoturism în Piaţa Mică, iar la ieşire, după nici două minute bariera a rămas neclintită, fiind îndemnaţi să mergem către aparatul de achitat taxa de parcare.

Prinşi cu „mâţa-n sac”

Reprezentanţii Serviciului Public de Admininstrare a Domeniului Public şi Privat din candrul Primăriei Sibiu, au făcut o revizie la aparatură în urma sesizării depusă de Adevărul de Seară, iar rezultatul a fost unul simplu. „S-a constatat o dereglare temporară a soft-ului, iar inspectorii SPADPP lucrează pentru remedierea urgentă acestei situaţii. Menţionam că dacă bonul emis de mai puţin 10 minute este scanat la ieşire, nu se percepe taxă”, spune Mirela Gligore, de la Biroul de Presă al Primăriei.

Interesant este şi faptul că pe tichetul eliberat automat la intrarea în Piaţa Mică nu este specificat faptul că bonul emis de mai puţin 10 minute, nu trebuie introdus în automatul de plată, ci trebuie direct scanat la barieră pentru a nu fi taxaţi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite