Grădina Zoologică din Dumbrava Sibiului, „aspirator” de vizitatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Urşi la Zoo
Urşi la Zoo

Peste 8.000 de persoane au trecut pragul obiectivului din Pădurea Dumbrava, în numai două zile. În primele şapte luni ale anului, peste 122.000 de vizitatori au mers să vadă animalele de la Zoo, în condiţiile în care în tot anul 2010 au fost aproximativ 175.000 de vizitatori.

CITIŢI ŞI:

Se toarnă asfalt nou pe Bulevardul Corneliu Coposu și în Cartierul Tineretului

Lucrări la marcaje pe cele mai improtante străzi din Sibiu

E.On Gaz intervine pe cinci străzi în municipiul Sibiu

Investiţiile făcute în ultimii ani, au făcut ca grădina zoologică să devină un punct important de atracţie în Sibiu. Aici, în ultimii cinci ani, au fost făcute investiţii în valoare totală de peste 7 milioane de lei, vizând mărirea spaţiilor alocate animalelor, reabilitarea instalaţiilor de canalizare şi apă, crearea drumurilor şi aleilor.

Suprafaţa grădinii zoologice Sibiu este de 15,1 hectare, 10,3 hectare de teren fiind amenajate numai în ultimii cinci ani. De exemplu, lucrările de extindere a spaţiilor destinate tigrilor, leilor, lamelor si mistreţilor au costat 670.000 lei.

Faptul că vizitatorii au acum condiţii de vizibilitate mult mai bune, iar amplasamentul tigrilor a fost reamenajat şi are o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, iar cel al leilor 1.000 de metri pătraţi,  a contat foarte mult la creşterea numărului de vizitatori. De asemena lupii albi au şi ei la dispoziţie o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi. Tot aici municipalitatea a finalizat procedura prin care aproape un hectar a fost scos din fondul forestier pentru a extinde suprafaţa rezervată animalelor. Au fost finalizate şi lucrările de extindere şi modernizarea a spaţiului destinat papagalilor şi reptilelor, precum şi lucrările de reabilitare a sediului adminsitrativ, valoarea acestora fiind de 1.122.000 lei. La Zoo au fost instalaţi peste 450 de metri liniari de conducte de gaz, care să deservească atât noua clădire cât şi încălzirea la câteva dintre adăposturile animalelor. Nu în utimul rând debarcaderul din lemn a fost înlocuit, noul debarcader fiind pe stâlpi de beton, cu pod de îmbarcare din lemn. În cadrul lucrărilor s-a refăcut şi coronamentul barajului care asigură atât partea estetică cât şi cea de siguranţă a barajului. Lucrările au mai inclus lărgirea şi consolidarea în amonte a barajului, precum şi construirea unei noi alei pietonale. Pentru a asigura vizitatorilor şi un spaţiu de recreere în cadrul Gărdinii Zoloogice, a fost  amenajată o terasă pe malul stâng al lacului. Tot pe lacul de la Zoo s-a efectuat amenajarea unei fântâni arteziene plutitoare.

„Ultimele date arată că peste 122.000 de vizitatori au fost în primele şapte luni ale anului la Zoo. Numai în weekend-ul din 13-14 august au fost peste 8.000 de persoane care au vizitat animalele din Grădina Zoologică“, a explicat Mirela Gligore, de la biroul de presă al Primăriei Sibiu.

Exemplare rare
Numărul mai mare de vizitatori poate fi şi un efect al faptului că în ultimii doi ani la Sibiu au ajuns în Gărdina Zoologică animale care nu pot fi văzute în alte locaţii de acest gen. Este vorba de opt lupi iberici, aduşi în primăvara acestui an, câteva cămile şi două zebre.

La obiectivul din subordinea administraţiei locale mai pot fi văzute animale precum maimute, urşi, lupi carpatini, vulpi, tigri, lei, jaguar, pume, mistreţi, lame, cerbi carpatini, cerbi lopătari, căprioare, bivoli albi, ponei, piton reticulat, crocodil, fazani, papagali, păuni, porumbei. Preţul unui bilet de intrare este de trei lei pentru adulţi şi doi lei pentru copii, elevi şi pensionari, iar animalele pot fi vizitate în fiecare zi între orele 9.00 şi 19.00.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite