Gemenii născuţi în spitale diferite au rămas singuri în maternitatea din Sibiu. Mama lor s-a externat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mama celor doi gemeni născuţi în două spitale diferite a plecat din maternitate, pe motiv că trebuie să se ocupe de ceilalţi 4 copii pe care îi are acasă.

David şi Maria, cei doi gemeni născuţi în două spitale diferite, au rămas singuri în maternitatea din Sibiu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Decebal Todăriţă, mama a plecat acasă la Brădeni după 7 zile de spitalizare, motivul invocat fiind acela că mai are şi alţi copii acasă, de care trebuie să se ocupe.

Potrivit sursei citate, micuţii au rămas în maternitate, fetiţa fiind în continuare hrănită cu sonda iar fratele ei, cu ajutorul tetinei, pentru că are 2 kilograme şi jumătate şi poate fi hrănit astfel.

„Evoluţia este bună, mama a plecat acasă pentru că ea mai are copii. Copiii sunt în maternitate, evoluţia este bună, sunt hrăniţi unul cu sondă, celălalt cu tetina. Mama a fost externată după 7 zile de spitalizare”, a spus Todăriţă.

Potrivit asistentului social din cadrul primăriei din Brădeni, Cecilia Paripaş, femeia a ajuns acasă pentru a sta cu ceilalţi 4 copii ai ei, cu vârste cuprinse între 3 şi 12 ani, dar şi pentru a-i face certificat de naştere fetiţei, venită pe lume la spitalul din Agnita.

"Nu are cine să se ocupe de copii, tatăl copiilor nu este în ţară", spune Cecilia Paripaş.

Potrivit suesei citate, nu se pune problema ca mama să-şi fi abandonat copiii în maternitate.

"Ea îşi aduce copiii acasă şi îi va creşte, nu sunt probleme", a adăugat Cecilia Paripaş.

Cazul femeii a făcut vâlvă în întreaga ţară, după ce a adus pe lume gemenii în două spitale diferite, aflate la nu mai puţin de 60 de kilometri distanţă. CITIŢI MAI MULTE AICI

La începutul acestei săptămâni, micuţii au fost mutaţi de la Reanimare la salonul de prematuri, iar specialiştii au spus că fetiţa mai trebuie să ia în greutate, însă băieţelul poate fi hrănit fără probleme de mamă, la sân. CITIŢI MAI MULTE AICI

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite